Samogradnja kunićarnika ,, štapom i kanapom''

Ako je kavez 40cmx80cm i kotilica van da li je u tom slucaju kavez dovoljan za jednu zenku i mlade do mesec, mesec ipo dana?

Izmena procitao sam opet sta ste prethodno napisali i moju poruku, pa sam shvatio.
Nmg da izbrisem poruku.

@ Ivan Stanojevic
Na ove krajne mozes montirati kotilice spolja i bice im dovolno. Stim da ti kavez ne stoji pored zida nego odmaknuto da im i od pozadi napravis ranilicu i pojilicu.

Eee danas sam izbio pregrade i dobio 3 boksa od 80x80 i ostavio sam dva boksa od 40x80.Nadam se da ce ova dva manja biti dobra za pocetak,a posle ako bude potrebe skinucu resetku,nije neki veci posao!

80x80 i kotilica unutra :sta: To moze samo ako ces da gajis patuljaste kunice.Sta ces kada mali krenu napolje??Ne mozes ih odvojiti od zecice pre nego sto napune mesec dana a kad izadju iz kotilice....-haos i guzva.Bar ja mislim tako,jer kod mene su neki kavezi 70x100-kotilica unutra i kada izadje 10-tak malih+ zenka....bude malo tesno.Imam kaveze 100x100 (bez kotilice) u kojima mi se kote 3 zenke bez problema i mali kada izadju iz gnezda imaju komfor,dakle nema nikakvih problema. Kod malog kaveza postoji jos jedan ogroman problem a to je da se priplodne zenke lako i brzo ugoje (nedostatak kretanja,samo lezi i jede) a to je veliki problem u kunicarstvu,jer onda sve teze ide: nece da se pare,iako se pare mnogo manje kote itd,itd...:ppozdrav:
80x70 i kotilica unutra je dovoljno za ženke srednjih rasa(novozelandski,kalifornijski,bečki i sl.),kada mladi imaju tri nedelje kotilica se vadi napolje,a mladi odvajaju se od ženke sa 45 dana,znači 80x80 je sasvim dovoljno.Tako gajim kuniće već 25 godina.

Ovu kutiju sam ja danas sklepao za prenos kunića.

Uz pomoć štapa i kanapa. Nisam nikakav majstor (što se i vidi sa slika :osmeh:)

http://i53.tinypic.com/2gwt5b8.jpg

Zapoceo sam izradu kaveza za spoljni tov, TREBA MI OVAKO NEKA ZICA ZA POD ili grifovana. Ispod kaveza pravim glistenjak, sve sto propadne gliste pojedu, dobijam humus i protein od glista kojim mogu da hranim kokoske ili male gice. Razlog zbog cega pisem tek sada jer me JE PETO1 banovan na nedelju dana jer stavljam malo slovo kad zurim :D, to je totalno razlog da se neko banuje na 7 dana.

Nisam ja kriv kada se opomene ne svataju ozbiljno a poeni se nakupi polako.

Poslednja izmena od urednika:
Cista glupost.Ne vidim razlog za neke tenzije (banovanje) ako niko nikoga nije vredjao i ponizavao. Ja mislio da je ovaj deo foruma "normalan-drugarski"a ono....Iskreno sam razocaran.

Malo mi je bilo dosaadno pa sam nesto radio, nema odredjenu namenu, ali ce posluziti.... :ppozdrav:

jos da udarim "plafon" i limenu nastresicu i gotovo! Lako se prenosi sto je jos jedna prednost, dimnezije 75 x 60 x 60, predrade se mogu skidati.

2mesl8z.jpg

attachment.php

- - - - - - - - - -

Ja sam za pod uzeo ovu pocinkovanu zicu,ima je u Sr.Mitrovici u Varmedja promet,uzeo sam je pre pet dana.Dimenzije cu 15x25mm a kupuje se na duzni metar i cena je 460din.Sirina zice je 80cm a duzinu uzimas po zelji!

- - - - - - - - - -

Zaboravih,debljina je 2mm!

Nazad
Vrh