Same

Kad pomenuste hidroakumulatore , par pitanja. Dali u njih mora ici odredjeni zrak ,azot npr ili moze i vazduh eventualno ? Ima li neki okvirni pritisak gasa koji mora biti u njima kod klasicnih traktora ili se moraju traziti podaci , kada je on za mijenjanje i kako to znati?

Najčešće ide dušik, a na svakom akumulatoru bi trebalo biti otisnuto na koliko se puni. Također imaju i oznake za temperaturu, tj koja im je optimalna temperatura za rad.
Neki se mogu provjeriti i puniti, neki ne.
Meni je npr. crko jedan akumulator na instalaciji prednjeg traktorskog utovarivača. Pošto utovarivač ima upravljanje na niski pritisak ulja direktno u joysticku, taj akumulator je služio da regulira pritisak sa 180 na nekih 0.5 bara, i kad je on otišao, simptom je bio divljanje pritiska u instalaciji, grijanje ulja i nepravilan rad stražnje hidraulike na traktoru.

Kad pomenuste hidroakumulatore , par pitanja. Dali u njih mora ici odredjeni zrak ,azot npr ili moze i vazduh eventualno ? Ima li neki okvirni pritisak gasa koji mora biti u njima kod klasicnih traktora ili se moraju traziti podaci , kada je on za mijenjanje i kako to znati?
Moze azot,moze i kompresorom naduvati za proveru,mada kada probije oseti se to.provera se vrsi tako sto ako na ventilu na HA pocne da izlazi ulje,zavrsio je karijeru.vecina ih je u danasnje vreme jednokratna i ne popravljaju se.a i ako se popravljaju membrane za njih je skoro nemoguce naci.

Код појединих аутомобила, мотоцикала и бицикала на амортизерима постоји вентил као за дување гума. То су све штелујући амортизери, имају негде резервоар (или бомба), ако се ту укаже уље нема поправка. Може се проверено и ваздух дувати да погура уље. Али то је привремено решење.

Podaci pisu na samom hidruakomulatoru na mom je pisao serijski broj, godina proizvodnje, pritisak ulja, pritisak unutar hidroakomulatora i temperatura

Kod mene je odvojeno, imam 3 pumpe, jednu tandem pumpu i dve obicne, jedna je za hidrualiku, jedna za menjac i verovatno treca da je za volan

Послато са SM-G975F помоћу Тапатока

Nazad
Vrh