Same

Treba mi pomoć prijatelja. kupio bih neki traktor od 120 - 150 konja. ali sam neodlučan šta posle dajca. interesije me Same Rubin pa me interesuju neka iskustva. unapred hvala.
 
Покушај да избегнеш тај Рубин,нису на добром гласу,кварљиви су,прочитај тему,мсм да пише о њима баш.У тој коњажи ја би гледао неког Фиат/Њу Холанд.
OK a nešto iz porodice SAME
 
Putine jel taj NH ima ford motor? Kako se pokazao? Posto sam jedan NH nasao, ali se bojim egzotike, meni su bas same preporučili. A sta smatras pod novijim serijama, od kojeg godista.
 
Aca74 msm da je ford motor. Pazi sve strano je za mene egzotika, ali treba u svemu prvenstveno gledsti dostupnost dijelova. A novije serije su za mene kao i vecinu obicnih smrtnika od 2000 pa na ovamo. Ja sam preko jednog nemca dobio informaciju o jednom JD kojeg njegov kolega prodaje povoljno ali crkla pumpa hidraulika i kad sam se raspitao koliko kosta odustao sam, jer se pre svega dugo ceka drugo kosta previse.Inace taj nemac ima 8 jd iako misli da da bar 3 proizvodjaca imaj bolje masine, jd kupuje jer ima obezbedjene dijelove u roku 24h kod njega. A da se kvare kvare se, ali i rade. Od 6 serije do 8 serije. I on je licno preporucio nh pre same jer mu kolega ima df novog i nikako nije zadovoljan. Previse kvarova imao za 3 god star traktor.
 
Poslednja izmena:
Ja sam nedavno gledao neku traktorijadu u BiH, divim se ljudima koliko oni imaju bas starih traktora tipa Same,Hurliman,Lamborgini,IHC,MF...nikad ne bih uzeo bas iz razloga skupog odrzavanja traktor od 35 godina mozda i vise koliko tamo neki imaju.
 
Ja sam nedavno gledao neku traktorijadu u BiH, divim se ljudima koliko oni imaju bas starih traktora tipa Same,Hurliman,Lamborgini,IHC,MF...nikad ne bih uzeo bas iz razloga skupog odrzavanja traktor od 35 godina mozda i vise koliko tamo neki imaju.
To je moda u najvise u federalnom dijelu, samo da nije imt. Najvise se preferira Same. Jedan prijatelj iz tog dijela ima 5 kom starih same, prezadovoljan al sve staro po 40-50 god.
 
Nije to zbog toga sto neko ne voli IMT, svaka kuća koja radi zemlju ima IMT539 ali je problem što IMT nema traktor u odgovarajućem rangu snage sa prednjom vučom. IMT577 je zastupljen ali ih nestaje iz više razloga - lome se u šumi i jede ih vrijeme, bukvalno ne možeš naći mladji od devedesetog godišta. Većina poljoprivrednika u Federaciji je na brdovitom terenu a tu traktor bez prednje vuče nije efikasan. Manjak IMT traktora na tim traktorijadama uzrokovan je jednostavno time da su postali jako, jako rijetki, novih nema a stari polako izumiru a tržište traži duplake od 80 do 100KS, to je najtraženija snaga, sledeći su od 50 do 60KS. Para za novo slabo ko ima pa se kupuju uvozne mašine stare pola vijeka. Skoro kad je bio sajam u Bijeljini dosta ljudi je bilo iz Federacije i svi su kukali zbog IMT-a, kako je stara fabrika uništena a svako bi volio domaćeg duplaka od 40-50KS za lake poslove i nekog od 80-100KS za oranja i rotodrljaču (to je glavna mašina u brdovitom terenu sad). Čak bi i ovi TAFE/IMT imali dobru prodaju kada bi narod mogao da ih kupi ali nažalost ne može. Razlog - održavanje. Svi kukaju na te stare uvozne mašine, kvare se one i to dosta a dijelovi skupi da ti prisjedne ljetina kad nešto otkaže, posebno u mjenjaču.
 
Koji su najbolji distributeri delova za Same kod nas. Konkretno me zanima za Same Argon 70 '98 godište.
Zna li neko da li taj traktor ima visko ventilator ili običan?

Послато са SM-J510FN помоћу Тапатока
 
Jeste. Mislio sam na ventilator ili turbina kako je ko zove, što hladi motor. Baš slabo sam imao dodir sa vazdušarima. U celoj okolini ima samo jedan Torpedo i to je to.

Послато са SM-J510FN помоћу Тапатока
 
Pa valjda ide direktno remenica i klinasti remen .

317CE244022340B7EC60FB3BD6FB8581.png
 
Hvala. Možete da mi pošaljete ovu dokumentaciju?

Послато са SM-J510FN помоћу Тапатока
 
Nazad
Vrh