Same

diklofen

Član
Učlanjen(a)
24 Jan 2009
Poruka
11.951
Lokacija
J.Tomić
Dzaba ti sve. Idi više na lik i raspitivanje o prodavcu i samom traktoru ukoliko je ovde korišćen. Nema te dijagnostike koja će ti kod njega pokazati stanje lamela, sinhrona, ublaživača....
 

Hurki

Novajlija
Učlanjen(a)
25 Feb 2016
Poruka
26
Lokacija
Slavonski Brod
Pozdrav svima,

Imam priliku kupiti ovaj traktor , vizualno izgleda odlično, međutim na volanu je dosta težak, prilikom probe smo primjetili da curi ulje oko kola volana, pa sam primijetio da nije skroz mehanički volan. Ispod ima nešto poput orbitrola , i vjerojatno su neke gumice popustile. Da li znate nešto više o ovom traktoru i ovom problemu koliko bi moglo koštati popravak!? Na internetu slabo mogu pronaći nešto o njemu.


Poslano sa mog Redmi Note 6 Pro koristeći Tapatalk
 

nesic

Član
Učlanjen(a)
4 Okt 2010
Poruka
795
Lokacija
Novi Becej
Za cine tržište su pravljeni ovi traktori?
Vidim da ovaj prodavac cesto ima ovakve Same i Deutz traktore a cena im je primamljiva za godiste
 

zombie_666

Član
Učlanjen(a)
29 Apr 2010
Poruka
6.350
Lokacija
Napustio forum
@Hurki

Moj susjed ima Corsaro 70 ali je duplak no sve ostalo je isto. Radi sa njim već 4 godine i pravi jako mnogo sati, dovoljno je reći da je za 4 godine potrošio zadnje gume koje su došle na njemu, radijalne Goodyear koje su bile na otprilike 30% i dijagonalne Cultor koje je uzeo nove i sada su na 10% otprilike. Radi jako, jako mnogo oranja i sa rotodrljačom od 2.5m te baaaaaaš mnogo prevoza (to mu i troši gume najviše) imaju mnogo svoje zemlje i rade još tri puta toliko usluge. Nije imao nikakvih problema ili kvarova sem par semeringa i nekih dihtunga na izlazu prednje vuče gdje je gubio ulje. Plaćen je 14.000KM tj. 7180EUR. i mislim da je 1984. godište ako se ne varam.
 

thinkpad

Član
Učlanjen(a)
20 Jan 2018
Poruka
131
Lokacija
Novi Sad

vlauca

Član
Učlanjen(a)
6 Okt 2009
Poruka
71
Lokacija
cuprija
Forumasi mala pomoc, ko moze da remontuje bosch pumpe od Hurlimana, mislim da i same ima iste. Ima li neko broj od dobrog bosiste?
 

Matic

Super Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
23 Apr 2009
Poruka
34.468
Lokacija
Sremski Mihaljevci
Čovek je napisao Bosch pumpe, množina.Nije napisao pumpa kao jednina.Kod mene su Bosch štek pumpe, svaki cilindar ima svoju pa ga zbog toga i pitam da znam ako mi sutra zatreba neka intervencija gde i odakle da krenem.
 

zombie_666

Član
Učlanjen(a)
29 Apr 2010
Poruka
6.350
Lokacija
Napustio forum
SAME i Hurliman su koristili na tim starim motorima takav sistem, svaki klip ima svoju pumpu koja je naslonjena na bregastu. Kod mene je tako bilo na Hurliman H-360, kod komšije na SAME Corsaro potpuno isto. Kod nekih motora sam vidjao da se vadi svaka za sebe. kod nekih idu u paketu - kod velikih motora (SAME Jaguar, SAME Tiger) koji imaju 5 i 6 klipova ide jedan paket sa 3 pumpe+drug paket sa 2 ili 3 pumpe na sredini bloka.
 

zombie_666

Član
Učlanjen(a)
29 Apr 2010
Poruka
6.350
Lokacija
Napustio forum
Svi u tom koncernu furaju u principu iste motore i tehnologiju. Nisam siguran od koga je tačno poteklo takvo rješenje ali sam vidjao jako stare SAME, Lamborghini i Deutz traktore i imali su klasične PVP vani, neki klipne a neki rotacione dok sam rješenje sa ovim štek kako ti zoveš vidjao isključivo na Hurliman motorima. Čitao sam jako davno na nekom stranom forumu da je SAME kupio Hurliman (mislim oko 1982-1984.?) upravo zbog dobro razvijenih velikih motora (5 i 6 klipova) sa vodenim hlađenjem te je tako preuzeo već gotovu tehnologiju umjesto da je razrađuje od nule, s obzirom da su SAME i Lamborghini u to vrijeme ( koristili gotovo isključivo motore sa vazdušnim hlađenjem. Sasvim je moguće je od Hurlimann motora usvojena i ta tehnologija PVP:
 
Vrh