Sajmovi,izložbe i vašari - kada i gde

Bila saobracajka izmedju Hrtkovaca i Jarka, sat vremena smo se provlacili zemljanim putem, cujem da je bilo mrtvih. Posle toga guzvanje po pijaci sa sve detetom.Izvinjavam se, nisam stigao u dogovoreno vreme, dace Bog bice i drugih prilika. Evo jedne slicice...

Kako mi se cini da me Rumski vasar vise nikada nece vidjeti...

Od svega sto sam trazio, nisam nasao ni 10% stvari... Poluosovine za zmaja 95% ljudi ni ne zna kako izgledaju, a kamo li da ih imaju na standu. Na jednom mjestu nasao samo kracu, dulja mu, kaze, ostala kod kuce...

Volan za zmaja NITKO ZIV ni ne zna kako izgleda, svi mi nude za traktor...

Od svega sam trgovao samo kod jednog djeda i to lanac za OLT sijacicu za kukuruze i osovinu za OLT tanjurace 24 diska. Zanimljivost kod tog djeda je bila ta da je ujutro kad smo prolazili kraj nejga trazio za lanac 2 000DIN, da bi popodne trazio 1 000 za taj isti... Kod njega sam se takodjer cjenkao za onu osovinu i na kraju je popustio. Stare fore uvjek pale: "Mogo si mi ljepo prodat, a sad ju moras bez veze nositi kuci..." Jedva je pristo, al bitna stvar da je na kraju popustio...

Kupio JOHN DEERE kapu (kacket) jer su se sve IMT prodale ( I oca i majku :zli: )

Janjetina i vise nego izvrsna bila i za to svaka pohvala...

Upoznao Cugija, Micu i Branka (Jako mi je zao sto Savo nije mogao doci) dobio od bratica tockove za frezu, kupio par sitnica...

Vasarom sam jako jako razocaran jer su cjene takve da mi se vise isplati u HR kupovati, posto sam u sustavu PDV-a, a na granici kupovali dinare da bi nas dobrano "opljackali" i kad smo kuci isli, BANDA LOPOVSKA nas opeljesi jos vise... Uz sve to na SRB granici cekali dobrih sat vremena...

Sajam u Novom Sadu je ZAKON!!! i nadam se da cemo se vidjeti i tamo i da cemo ko ljudi zasjest pod neki sator i dobro se napricati ko ljudi...

Bobo je napisao(la):
Zanimljivost kod tog djeda je bila ta da je ujutro kad smo prolazili kraj nejga trazio za lanac 2 000DIN, da bi popodne trazio 1 000 za taj isti...

Bobo to je normalan pojava, svi popuste pred kraj vašara, ja većinom kupujem na tu foru ::namigivanje::
Inače, kao što ti i rekoh, za kombajne delova bude pred sezonu šta ti srce želi, jbg tako to ovde ide.....baš sam posle obratio pažnju i video da uopšte nema na vašaru ljudi koji se bave prodajom isključivo delova za berače! Verovatno je isti slučaj i kod ovih što prodaju samo za kombajne te zato i nisi našao sve što si tražio...Za NS obavezno :ppozdrav: ::prica::

Ma da je onaj baja imo i dugacku poluosovinu, kod njega bi ostavio 150€, a ko mu kriv kad je "ostavio kod kuce"... majmun

Za koji dan idem u Bosnu po te djelove jer meni sad trebaju, jer se kombajn sad sredjuje za sezonu a ne 10 dana pred zetvu...

Djelova za berace je bilo na 2-3 standa, ali samo razni zupcanici i razni lanci...

Zato što sam bio sa drugarom koji je kupovao 11 teladi tri sata.Na kraju sam ostavio i njega i telad i sam otišao da kupujem šta mi treba.E više ne idem sa nikim niti iko ide samnom

Ja sam krenuo jutros, ali su me neki kupci vratili iz Beograda, pa sa njima za Zrenjanin.... Baš mi je krivo što sam propustio druženje i vašar.

Koji tocak?

Sumnjam nekako da se prica o onom dobrom IMT tocku za plug, a ako je za 100€ oso, SVAKA TI CAST!

Da, o tom točku je reč. Pogrešno sam ukucao. Kupio sam ga za 110 evra.
Bilo pola dva i kraj vašara...

Da, da...
Posle sam otišao sa ujakom i njegovim drugarom, i cenkanje prepustio njima. Moj ujak voli za sve da se cenka.

Drago mi je samo sto je bar netko nesto za sebe nasao tamo...

I jos sam se sjetio "profesionalnosti" trgovaca u Rumi... kad vidim da ima ZMAJ na "zastavi" kraj tezge, pitam ga jel ima upute od zmaja 132/133... Pogledo me ko da sam ga trazio tehnicku enciklopediju...

Pa Bobo to su ti sve trgovci, a ne i mehaničari.
Neki su pre toga možda trgovali sa vunicom i iglama, pa kad je počeo uvoz jeftine garderobe iz Kine - prebacili se na ovo.

Ma covjek mi dao i vizitku na kojoj pise da se bavi prodajom ZMAJ, IMT, IMR i SIP djelova i opreme... Ima i obljepljen kombi s reklamom, sto bi dalo naslutiti da ima trgovinu negdje otvorenu...

kad sam ga pitao jel ima mozda upute od zmaja 132/133, samo me blijedo pogledo ko da sam pito na nekom drugom jeziku. mozda nisam navikao na takvo ponasanje "trgovaca" jer kod nas ti covjek makar keze: Ne, nemam, mogu pokusati nabaviti ako si ozbiljan kupac...", il tako nesto... jasno mi je da se radi o vasaru gdje je malo ljudi skolovani trgovac, al na vecini standova ljudi susretljivi, ima, nema evo ti broj od mog drugara, nazovi, pitaj jel on mozda ima... i tako sve redom, al onaj me bas iznenadio...

Nazad
Vrh