meni je najsigurnije rezati iz zasada koji licno znam
Dobro majstore, a kako znaš da stablo sa koga si skinuo okca nije zaraženo šarkom?
Ne žuri sa odgovorom, razmisli dobro, ako ne znaš evo da to pomognem.
NIKAKO ne možeš biti siguran, jer postoji sasvim moguća situacija da virus bude prisutan u biljci, a da simptoma nema, ili još uvek nema.
Onda ti budeš uveren da je sve ok, kod kupca se šarka pojavi, ali ti imaš spremno rešenje: nabediš kupca da je zaraza nastupila kod njega, a usput i spremiš
poljo sluzbi dobar mezetluk da ti da pokriće.
E to je taj mentalitet koji vas sprečava da budete dobavljači u koje se neće sumnjati.
Kad to promenite sve će biti bolje.
Okca se uzimaju ISKLJUČIVO iz matičnih zasada sorata, nikako od "mog ujaka koji je super čovek i ima super šljive" to je uostalom i protivzakonito. (ali dobro i to se rešava dovrim mezetlukom)
Kako da okalemiš deset hiljada kad nemaš toliko okaca?
Pa kupi okca, a ako nemaš poverenja u dobavlajče okaca nemoj ni kalemiti ono za šta nemaš mogućnosti.
Ali slatka kinta jel da, ko da propusti priliku da mazne kintu pa i kad se malo zaobilazi i zakon i struka.
Ovoj zemlji netrebaju strucnjaci vec radnici koji ce da sednu na traktor pa u njivu
A šta kažeš za one koji imaju neko obrazovanje a i sednu na traktor pa u njivu?
E moj Mirko, ta filozofija da struka ne treba se lako proverava.
Srbija je moj Mirko jedna od zemalja sa najmanjim procentom obrazovanih, i ujedno jedna od zemalja sa najmanjim dohotkom, što znači da smo među siromašnijima.
Vidiš li vezu između te dve činjenice?
Ili veliš da bismo bili bogatiji da je obrazovanih još manje?