Sa čim perete poljoprivrednu mehanizaciju? --> perači pod visokim pritiskom.

Odlicnu ideju ste mi dali, mogao bih tako nesto u gradu otvoriti.... :) A s cime perete motor koji ima naslage ulja nafte 20 godina,,,,..?? Ali da nije preskupo naravno, ili mi recite pa cu ja videti :)

Odlicnu ideju ste mi dali, mogao bih tako nesto u gradu otvoriti.... :) A s cime perete motor koji ima naslage ulja nafte 20 godina,,,,..?? Ali da nije preskupo naravno, ili mi recite pa cu ja videti :)
nije to skupo,kad sam se raspitivao došao sam do cifre od oko 1oo.ooo eura po jednom pistolju :ppozdrav:

Probaj sa Akra K2 tecnoscu. Na Rakovici je samo ona uspela da sa PVP skine pozutelu naftu. Famin i slicni proizvodi ni da pipnu. Naravno, najbolje sprati puromatom, ma da kako je razblazi, mislim da moze i sa obicnim crevom:osmeh:

Ako ima debljih naslaga najbolje ti je naftom prvo i tvrdjom cetkom nakvasiti i skinuti sto vise i tako da bar prenoci pa ujutru ponovo istrljas. Posle neko od sredstava za odmascivanje motora a tu vecinom vazi koliko para toliko muzike. i onda vrucom vodom sprati. debele i zapecene naslage se nedaju bas iz prvog puta ekstra oprati tako da ovaj nacin vecinom koristim pogotovu ako je za farbanje ali tad ima jos procedura. Mozes i odvijacem ili tvrdjim drvetom malo iscackati negde gde je speklo i debela naslaga pa onda nafta

E ovima što ne peru traktore 20 godina pa imaju naslage prašine,nafte,zejtina,masti, ulja i kojekakvih primesa sa dva prsta debelo ja bi savetovao da oteraju traktor ne u praonicu već na PESKARENJE :haha: tada će sigurno da skinu te naslage.
Brate mili stvarno ima neodgovornih ljudi da ne kažem aljkavih da im je teško malo povesti računa o svom "radnom mestu" !

Nema dva prsta naslage, a kada kazem 20 godina nije opran, to ne znaci da nije ni vodom pran, operem ja njega svake godine po tri cetiri puta vodom pgotovo preko leta, ali ne mogu masnocu na motoru ispod rezervoara, pa ne mogu da operem masnocu kada bosh pumpa izbaci visak ulja, za to sam pitao koja stvar ide protiv naslage, a nisam pitao da bi mene neko ovde ismejavao i pravio budalom, ali ja se ne ljutim jer nisam takav covek, bitno mi je da sam dobio odgovor koji sam trazio,a sada mozete da se rugate smejete zezate radite sta zelite meni ni u dzep ni iz dzep... Svi smo ljudi neki su nisa neki visa klasa sala zezanja i razlicitih packi je normalna stvar :):osmeh:

Ma ne samo sto neki ne peru vec uopste i ne odrzavaju,evo primer gde ne jednom vec da se covek krsti obema rukama,dolazi mi covek sa lagerom u ruci od rukavca na 533 raznizao se i sad covek sakupio ali mu fali jedan valjak i pita da nemam neki stari lager pa da izvucemo iz njega,kazem mu ja to bacam sta ce mi i da ide i kupi nov jer nije vise od 500.din,ne slusa on to mene vec trazi da mu izmerim debljinu valjka pa ce on kuci to od armaturskog gvozdja da napravi i ubaci,i tako ode on a ja ostado da se cudim.

Jugi druže žao mi je što si se našao prozvan ali ja uopšte nisam mislio na tebe lično. Stvar je u samom pristupu problemu. Mnogi kad sipaju naftu (imt 539 ili sl.) malo prospu ili malo više pa to scuri na motor, pa se uhvati prašina pa požuti...........pa smrdi u kabini dok ne ispari a to se lako reši što odma tu gde si prosuo naftu ispereš sa običnom vodom. Znači flaša vode ili neki kanister i samo spereš, izgleda neverovatno ali je delotvorno....

Drugo, ako već curi na prelivu PVP (linijska) pa opet masti motor, što je teško staviti obično pvc crevo na preliv i tako masnoću usmeriti u željenom pravcu....

Odušak motora isto zna da masti motor, produžiti ga sa odgovarajućim crevom od 1/2 cola......itd da ne pametujem previše:osmeh:

Posle i ako se zamasti negde malo lako je rešiti sa eko klinerom i običnom vodom sa slavine :ppozdrav:

E ovima što ne peru traktore 20 godina pa imaju naslage prašine,nafte,zejtina,masti, ulja i kojekakvih primesa sa dva prsta debelo ja bi savetovao da oteraju traktor ne u praonicu već na PESKARENJE :haha: tada će sigurno da skinu te naslage.
Brate mili stvarno ima neodgovornih ljudi da ne kažem aljkavih da im je teško malo povesti računa o svom "radnom mestu" !
Kameni moj pokojni deda je bio uredan i ne samo on,nego i dosta njegovih da kazem vrsnjaka domacina ljudi koji su medju prvima imali traktore u selu i imali su ubedjenje da traktor ne smes prati po motoru i tu de je elektrika,motor...kabinu,haubu,tockove je uvek prao i drzao,ali je motor bio za spaklu i poumirali su u ubedjenju da nije zdravo prati motor i da ga naslage stite.

E jbg i ja sam bio u ubeđenju kad sam kupio prvi mobilni 90-tih da moram paziti kako pričam da "ne upljujem" telefon, :haha: a sada eno igraju fudbal i šalju sms pod vodom sa pojedinim modelima :osmeh:

P.S. Nekima čak mobilni služe da prebacuju TV kanale (na one bezobrazne) u nekim finim restoranima ili barovima :haha::haha:::svaka cast::

Imam malog kirhera al njega koristim samo za kombajn a sve ostalo oteram u praonicu i za "sitne" novce perem sa toplom vodom......:osmeh:

fotografija0364.jpg
[/IMG]
Neki dođu da peru traktor čak iz Stapara, koliko je povoljno :osmeh:
Камени јел ово Пипац пере свог Класа? :)

Zar nije bolje kupiti neki ok aparat za pranje pa opereš sam u svom dvorištu kad hoćeš i koliko hoćeš, a ne terati mehanizaciju u drugo mesto da bi oprao na žetone?

Naravno da je bolje.Perem zeni tepihe,komsija pere auto za pivce,od otpalog blata punim zeni saksije sa cvecem.....ima prednosti kada imas svoju masinu.

Nazad
Vrh