Sa čim perete poljoprivrednu mehanizaciju? --> perači pod visokim pritiskom.

Polovan je u pitanju. Dukej šta je glava? Jel to misliš na pumpu?

Ova tauzenka skida i gace.
24yvc7c.jpg

Posle ove ljute masine mi je skoro pa sramota da kazem sta ja koristim :haha:
Kärcher K 2.110, mislim da je najmanja moguca masinica, ni ne greje vodu, ni nista, ali radi super, i zavrsava posao. Za godinu (ili 2, vec se ne secam tacno kad je kupljen) oprao par auta (po par puta), par traktora (po par puta), i sve sto je trebalo (kojekakve masine koji su zavrsisli sezonu, ili napr. pre remonta da ne isprljam sebe pre nego sto sam poceo da radim... znaci krenem pranjem, pa tek posle alat u ruke), i radi bez greske. Za nase potrebe je super. Kupljen za ~50e.

Ovo je profi mašina. Ja sam skoro uzeo Karchera 620M (spominjan je nekoliko postova iznad), solidna mašina za moje potrebe. Do sada sam 4 puta oprao auto sa njim i zadovoljan sam kako skida prljavštinu. Jedino što ne znam koji šampon da uzmem za pranje, da dobro odradi posao a da ne bude previše štetan za farbu i da ne bude previše skup?

Stegla suša pa nema vode za pranje. Po meni bolji je onaj koji ima metalnu pumpu i glavu

Šta mislite koja je bolja opcija i da li neko ima ovakvog einhella http://www.jeftinije.hr/Proizvod/26...cistaci/einhell-visokotlacni-perac-rt-hp-1855 ili http://nkim.hr/karcher-hobi-uredaji/cijena/karcher-k-5-compact/

- - - - - - - - - -

Jel to niko vise ne pere?

Ako ce biti od pomoci. Imam ovakav perac marke einhell kao sto je na slici, nekih 8-9 godina. Nemam reci sta je za to vreme oprao. Od traktora, mehanizacije, auta, tepiha, bokseva za svinje... ko zna sta sve. Za to vreme je bio jednom na servisu, jer je izgubio pritisak. Posto je vec odavno istekao garantni rok cena popravke je bila oko 1500 din. Zamenio pistolj svojom greskom, jer je dizna bila zacepljena, pa je cev napukla. Nov pistolj 1200 din, po kvalitetu ni prici starom. Posle 2 god na pistolju strada cev na koju se vezuju mlaznice, pa sam to parce izbacio i spojio direktno sa mlaznicom. Sve je isto samo sto je cev sada kraca za 30cm. I kupio novu rotirajucu diznu, keramicku, cena oko 1000din ako se dobro secam. To su sva ulaganja u njega za ovo vreme. Vizuelno posle toliko vremena rada izgleda jadno, ali radi kao prvog dana. Nedeljno se koristi u proseku 2 puta mada zna biti i cesce. Da znam da je novi istoga kvaliteta kao stari koji posedujem odmah bi ga kupio. Verujem da su noviji mnogo losiji po pitanju kvaliteta, tako da te ne mogu posavetovati. Za tu cenu pritisak je i vise nego dobar. Ovo su neka moja iskustva sa tim peracom. Nadam se da ce ti biti od koristi. Bilo koji da uzmes za njih je smrt da rade bez vode i da zalede zimi.
Mogu sutra postaviti neku sliku Einhell-ovog peraca ako treba.

1030081-0.jpg

Ja sam prošle godine kupio ovakav einhel samo oznake 1755. AMlo sam razočaran. nakon 3 . mjeseca ištolj je počeo da pušta. Zamjenjen je s novim i to od Lavora identičan einhellovu. Neki dan roto dizna pretsala da rotira i ako nije korišenta svega 1 h ( nije začepljena). Poslano na servis sada očekujem opravak ili novu novu kao šđto je bio slučaj s pištoljem.

Sta moze biti uzrok tome da perac kad stisnem klapnu samo trza u radu. Znaci krene stane, krene stane i na kraju se pregreje i izbaci bimetal? Pre par godina sam menjao neki lezaj jer je bio zablokirao a od tada puromat nije koriscen i sad kad sam ga probao posle 10-15min rada je poceo da zeza.. Moguce da neke gumice nevaljaju:sta:.
A bas sam hteo da operem kamion...
---------------------------------------------
Zna li neko kakvi su Villager puromati? Verovatno cu kupiti jedan ako ovaj ne popravim...

Pre neki dan mi bio drugar iz sela i imao je sličan problem kao i ti. Kad smo došli do dizne i odvrtili je,našli smo nešto unutra.... nešto malo,kao špan-strugotina i kad smo to izvadili radi mašina kao i pre. Isti slučaj sam imao i ja na našem "puromatu",samo što je meni parče gumice začepilo diznu.

Sad sam pogledao. Kad dunem vazduh izlazi. Uzeo sam iglu i procackao pa kad probam videcussta kaze. Moguce posto su pistolj i crevo novi da je bilo nekakveprljavstine, a mozda i u samom puromatu pa je sad doslo i zacepilo.
Videcu sta kaze kad sledeci put budem nesto prao:osmeh:
Gde si kupio pištolj i crevo?
Imam enhelov perač ispravan,dobar al crklo crevo pa bi il kupio drugo il prodao pumpu

Nazad
Vrh