Sa čim perete poljoprivrednu mehanizaciju? --> perači pod visokim pritiskom.

Ja kad bi prao na te žetone potrošio bi otprilike za jedan dobar manji aparat, imam malog kerhera i fala bogu ja to za 4-5 dana opušteno operem sve a što kaže diklofen operu se tu i tepisi i svašta nešto, neki peru i svinje kad je svinjokolj:osmeh:.

Znam tipa koji je otjerao fergu na praonicu kod komsije, da ga ovaj temeljno opere vrucom vodom kao pred pripremu za farbanje. Medjutim kad je pranje bilo gotovo, i ovaj dosao po svoj traktor, samo je zakljucio '' uh, pa ovdje i ne treba farbanje''. On jadan sin'o kad je sva prljavstina spala.

Probaj sa Akra K2 tecnoscu. Na Rakovici je samo ona uspela da sa PVP skine pozutelu naftu. Famin i slicni proizvodi ni da pipnu. Naravno, najbolje sprati puromatom, ma da kako je razblazi, mislim da moze i sa obicnim crevom:osmeh:
Akra je bolja od Famina i slicnih zato sto je radjena sa NANO tehnologijom (cesticama), perem sa njom vec drugu god. nema sta ne skine, samo negde treba ponoviti vise puta, motor obavezno da je hladan i mora puromatom, probao sam pod jakim mlazom vode iz creveta i nemoze da se skine okorelu mast, mislim da joj treba nekih 50bari da skida lepo...

Sto se tice peraca imam mali kerher 100bar. osma godina ne posutraje, beton u dvoristu se sija posle njega :osmeh:

I ja sam ove godine doneo tolko blata iz atara u dvoriste da se beton nije video. Kad sam zavrsio sa pranjem traktora i masina i ja sam kompletno dvoriste morao oprati masinom.

Akra je bolja od Famina i slicnih zato sto je radjena sa NANO tehnologijom (cesticama), perem sa njom vec drugu god. nema sta ne skine, samo negde treba ponoviti vise puta, motor obavezno da je hladan i mora puromatom, probao sam pod jakim mlazom vode iz creveta i nemoze da se skine okorelu mast, mislim da joj treba nekih 50bari da skida lepo...
Ne znam kakvu tehnologiju koristi, ali necistoci j..e kevu

Kada kupujete perace gledajte koliko izbaca litra u minuti,na onim kojim je oznaceno sa litrima na sat znaci da je proizvodjacki trik cisto da zavara kupca prilikom kupovine tj da nista ne razume i to su one najcesce amaterske.Prezadnji put sam se i ja tako zeznuo i gledao samo na 160.bari koji su bili krupnim slovima odstampani.Kada sam dosao kuci i probao,komotno sam smeo i noge da operem a da mi nista ne fali.Tako da znate da su bitniji ti litri u minutu nego li pritisak,a sve ispod 10L/min nije za ozbiljnu upotrebu

Bokibole evo neka slika.Koristim ga 6-7 godina i sobzirom da to nije neki profi aparat ja sam zasad zadovoljan sa njegovim radom, zamerku imam na vrtložnu diznu za pranje pošto je posle 3godine počela dizna da zaglavljuje mada i ova lepeza ima dobar pritisak i može da se pojačava i smanjuje uvrtanjem levo-desno, ova vrtložna je baš ubica što se tiče masnoće na motoru i menjaču i farbu hoće da skida.

Malo pratim po oglasima polovne Karchere, i to bacio sam oko na model 650 (2,3 kw motor, protok 10 l u min, i maksimalni pritisak oko 140 bara), stariji model jer se još u Zapadnoj Nemačkoj pravio, i malo noviji model sličnih karakteristika 620m. Oba su nešto preko 100 evra. Izgleda da će kupovina sačekati da malo otopli jer bih voleo da ga probam u dvorištu prodavca pre kupovine.

Biće, ja mislim, dotok vode dovoljan, ali ipak ću proveriti. Deset litara u minuti seoski vodovod obezbeđuje bez problema.

Daleko mi je. Gledam da bude okolina Novog Sada do nekih 70 km da mogu i da ga probam pre kupovine jer je manja mačka u džaku od te da mi pošalje brzom poštom. I nešto mi je mala cena za skoro nov aparat tih karakteristika.

Mislim da je drugar imao bas takav i otkazivao je i pod garancijom. Radio je uz 2-3 popravke oko 3god i otkazao skroz,jer pumpa mu stalno propustala i na kraju i motor otkazao. nije to vise izgleda kvalitet ni blizu koji je bio ili su se pocele i kopije pojavljivati a ni to me necudi. Ja imam Pavarinija od 100bar koji je sad posle 15god otkazao. radi jos ali je na nekom spoju izgleda gumica ili sta vec pukla i pisa voda.moram ga razmontirati da vidim sta je i moze li se naci jer nije malo bas placen 1998 kad sam ga kupio. 650 svajcaraca

Meni je nekako sigurnije da na karcheru vidim da piše made in West Germany nego made in Italy. Ovi novi mi baš ne deluju nešto pouzdano, a i dosta ljudi se žali na novije serije.

Pre kupovine tih manjih aparata kontaktirajte neki od servisa i raspitajte se detaljno o određenom modelu.Reći će vam iskreno da li da uzimate ili ne.Ja sam tako uradio.Pozvao servis i lepo mi rekli da određeni aparat ne popravljaju jer se ne isplati.Onda sam uzeo veliki i miran.

Bosch aqutak 120 premorenih bari. Veoma sam zadovoljan jer ga koljemo već nekih 13-14 godina i to baaaš,baš! Perem i moju mehanizaciju i tudju,moje aute i tudje. Jedno vreme smo i tepihe prali ali smo to batalili. Prikopčan je na bojler pa s vremena na vreme dobije i toplu vodu (50-ak stepeni). Skoro da nema dana a da ga ne koristimo. Menjao sam mu neke gumice,ulje (oko 10-te god rada,i sad ne davno) i komplet pištolj sa crevom jer je oridji crevo suviše kratko. Stric ima starijeg Karchera (jedno 17-18god) nzm tačan model,msm da je 693 ( šiba preko 200b čini mi se) i sad ono pre mu je prvi put menjao ulje. Ali on ne radi mnogo s njim pa je skoro kao nov. Drugar ima novijeg Karchera (~3god) ali mislim da im je kvalitet.... Nadam se da grešim!

Molim za savet. Koji aparat bolje skida prljavštinu, karcher 2,2 kw, 8,3 l/min i 140 bara pritisak sa običnom diznom (lepeza) ili 110 bara, 2 kw motor, 9 l/min sa roto diznom? Razlika u ceni je 10ak evra u korist ovog drugog pa je ne bitan faktor u odlučivanju.

Bolje skida ovaj drugi jer ima veći protok vode. Roto dizna takođe bolje čisti od lepezaste, ali nju može namestiti na bilo koju pušku. Pošto papir trpi sve, bolje gledaj da uzmeš onaj sa mesinganom glavom jer može da se servisira, dok se ovi sa metalnom (verovatno neka legura aluminijuma) glavom teže opravljaju...

Nazad
Vrh