Koristite zastareli preglednik. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb stranice. Trebali biste nadograditi ili koristiti alternativni pregledač.
Sa čim perete poljoprivrednu mehanizaciju? --> perači pod visokim pritiskom.
Da li neko zna kakvog je kvaliteta ova masina? Potrebna mi je prevashodno za pranje auta, a ponekad i za pranje mehanizacije, ali to ne radim bas cesto.
[h=1]Nilfisk Alto - WAP[/h]
Da li je itko ugrađivao benzinski motor umjesto elektro. Imam nekakv einhell perač s 2.2 Kw motorom. Koji nešto šteka. Krene malo pa stane. Mjenjao sam kondezator ali nije pomoglo. Mislim da su mu namotaji stradali. Kontao sam da pumpu prikopačam na kakv Tomos umo 06 ili 08 motor, koji se mogu naći jako povoljno. Sad me zanima koji bi bio optimalan broj okretaja za pumpu. Predposatvljam 2800 pošto trenutni elektro motor radi na toliko obrtaja.
I mi smo se malo ponovili Stihl RE 162, snaga motora 3,3 kW, pritisak 10 -160 bar, protok 9,5l/min. max 60 C, 12 m creva, zadovoljni smo aparatom.
Vidim da se pisalo o Famin-u i Ekokliner-u, zanima me da li neko koristi hemiju za pranje nešto kao u samouslužnim prionicama i kako vam se pokazala ?
Nema nista bez pumpe sa najmanje 5.5Kw motorom i 16 litra u minuti pri 170 bara,sve ispod toga su igracke,koje naravno takodje zavrsavaju posao ali nije to to.Ja trenutno imam Wap takvih karakteristika i zato dajem dobronameran savet.Meni je cak i ona slaba...sledecu kada kupujem bice motor 9.5 kw i preko 20.l/min.jer kod svake pumpe pritisak je manje vazan bitniji su ti litri u minuti.
Sve je stvar potrebe ko ima potrebu za 20l/min i motorom od 9,5 kw, kupi tako nešto, za osnovne potrebe domaćinstva ovo je po meni sasvim korektno. Do skoro smo sve završavali sa malim Wap-om, rešili da kupimo nešto i mislim da nismo pogrešili, vreme će pokazati.
Ja sam mislio na primer pranje traktora i one zapekle masnoce,pre no sto sam farbao traktor tri puta sam ga prao i poprskavao Dimerom ne bi li skinuo ono sto se talozilo godinama,a inace za prostije stvari nije los i ensel.
Može li mi tko da obajsni kakvi su to marketinški trikovi prozovođača mašina za pranje, tako što navode na npr. za svoje mašine da imaju motore snage 2500 w, 2900 w... , a napon 230V. Koliko znam najjači elektromotor na 220- 240 V je 2.2 Kw. Zato mi je nejasno kako proizođaći dođu do tih brojki. To nevaži samo za kineze neko i za renomirane firme tipa Karcher
Tako je,najaci monofazni je 2.2kw,i kao takav on je sposoban ceo dan da radi sa max.opterecenjem i da mu nista ne fali,e sad ima tu neke cake nesto tipa kao friziran oto motor,i kao takav verujem da moze dati skoro 3kw ali samo za kratko vreme,tj max.jedan sat i mora odmor da bi se ohladio.Prosle godine drugar mi ode za Nemacku u poseti rodjacima pa kad je vec tamo resio da kupi Kersera navodno tamo je original kvalitet i.t.d.Prodavac ga ubedio da uzme poslednji primerak nekog modela ne secam se oznake sa aluminijumsko kuciste a inace kod svih ostalih novijih serija ih sada prave od plastike i zato mu skinuo cenu sa nekih 500,na 350 eura.Radio 5-6 meseci po 2-3 sata dnevno sa njom i izgubila pritisak,nosio je Kerserovom servisu popravili je i posle mesec ipo ponovo crkla.Toliko o sadasnjoj tehnologiji sa kojom se ide tik da izgura garanciju.
Zato sto motori za razliku od grejnih tela u startu povlace do tri puta vecu struju od nazivne,sto na kucnoj mrezi sa limitatorima od 16A mu dodje taman na pragu ispadanja kod motora od 2.2Kw koji krece pod nekim opterecenjem.I kod trofaznih motora se dogadja isto ali je prednost sto se ta struja deli na tri faze u odnosu monofaznog na kom se sva struja svali samo na jednu fazu tj jednog limitatora odnosno osiguraca.