Sa čim perete poljoprivrednu mehanizaciju? --> perači pod visokim pritiskom.

Imas valjda one setove gumica,neka ce sigurno odgovarati,ne mora biti bas ista,guma je to.A prodavac ispao lazov a ,kazi mu da je lazov !!,zovi ga i oteraj ga u tri lepe,lazovcina bre,takve mrzim najvise,zato se i drze limunda,mozda je i neki cigan ko zna.Ovakve masine kupujes na licu mesta posle probe,nema druge opcije.
Vidim na netu oni idu do 140-150 bar ,znaj da na 180+ bara vec mozes da seces drvo sa najmanjom diznom ,pa eto ,cisto da znas da uporedis ako popravis tvoj,ali delovi su skupi za te igracke.
Eto i ja bas danas popravljao kurbubrator na moj benzinski perac ,nisam ga koristio jako dugo i sad cu imati uskoro nesto vece da perem sa njim i morao sam da produvam to sr...jer toliko ima sitnih rupica jbt a bilo je prljavstine dosta u casici karburatora u vidu fine rdje.Mislim da je problem metalni rezervoar,lose je zasticen unutra,nzm odakle drugo ta prljavstina,benzin je uvek cist kad sipam.Izbacicu to sr... i gledacu neki plasticni da kupim ,mozda od apenca ili svejedno ,to ce biti mnogo bolje resenje.Inace perac nije mogao da radi,kad iskljucim choke ,valjda je to sauh na nasem,tj polozaj da radi na pun gas ,on se ugasi.Ili radi ali kad pritisnem rucicu na puski da prska tj pere ,tj kad treba da dobije opterecenje,on onda se ugasi.Sad radi ponovo kako treba,for now.

Kakvi ljudi...seronja obicni.ta masina kada je ispravna skida farbu.sta god da radis na njoj lepo ce te kostati.

Nemam pojma. Ne verujem da to tako funkcioniše jer prodavac dobija pare direktno od mene a ne preko Limunda.

Prvo ću detaljno proveriti mašinu i ako nije nigde pukla ili da curi onda neću ništa preduzimati. Servisiraću je kad budem mogao pa ću imati model kog odavno želim. Ako jeste pukla onda ću kontaktirati prodavca pa ću videti šta kaže. Ali nadam se da nije... Relno, prodavac uvek može da kaže da je to za njega dobar pritisak, stavio je i sliku mlaza iz puške i ja sam dobio takav mlaz danas kad sam probao puromat. E sad što je za mene to nikakav pritisak, to je druga stvar... (imam puromat koji je slabija mašina a mnogo jači pritisak ima) A i u startu sam predvidio da ako budem morao da servisiram mašinu imam fore oko 90tak evra do cene da sam isti takav uređaj kupio na vašaru. Samo nisam znao da je dosta skupo servisiranje ovog modela...

na jednom tockicu stelujes pritisak a na drugom sampon
imam isti perac moze da mu se poveca pritisak toliko da pocinje da zaustavlja motor koji je 3 kw al na zalost monofaz pa nema snage

Nije ti nigde pukla pumpa sigurno mozda je nesto podletelo pod ventilic pa ne dihtuje otvori pogledaj prosto je..delova imas da narucis na kp da tibezveze ne uzimaju pare serviseri..ja sam moju servisirao sam i nisam joj nikad vratio tu plastik mogu ti slikati da vidis kako izgleda prosta stvar princip kao na pumpi od prskalice ekcentar na osovini pokrece klipove koji prave pritisak na njima su gumice koje se menjaju ventilice ocistis nema sta da se menja..na ventilu na kojem se steluje pritisak ima jedna gumica i to je sva pamet prosto a posao od pola sata..
J

Mislim da ti puska nije orginalna pa i ona moze praviti problem sa pritiskom
E da jos jedan moze biti problem na osovonu motora se navlaci ek centar koji pokrece klipove njega drzi jedna mala kajla koja zna da obleti i onda laze kada motor krene i naoravi mali pritisak ona vrti al kad treba za poveca ona pocne da oblece i ne moze da napravi veci pritisak
Zaglavi ek centar i probaj rucno da okrenes motor pa ces videti dal je u tome problem

Sent from my SM-S901B using Tapatalk

Evo ti slika ,ja sam mojoj napravio nosac i okrenuo je naopacke jer na pumpi ima srmering koji zns da procuri i sve ode pravo u motor pored osovine jer je motor bio ispod pumpe ti i ne vidis da je procureo a motor izgori...ovako ne moze ako procuri ide napolje...
4cb124b796c13ded38214e213d292820.jpg
d6ea1a28b67ee756d648013838783b3a.jpg

Sent from my SM-S901B using Tapatalk

Malo mi smesno :D,jel ovo sigurno isti perac xd?.Ti si ga ogulio ono bas skroz na skroz ,visak delova 90% peraca :LOL: .

Sad mi nešto pade na pamet oko tog okretanja naopačke. Koji je fabrički radni položaj ovog puromata, uspravan ili položen horizontalno?

Imam jedan manji stariji puromat koji je istog konstrukcionog sastava, motor na dnu pa iznad u osi pumpa, i kućište sa dva točkića sa ručkom na vrhu, koje može da se ostavi u uspravnom položaju, ali na kućitu postoje i oslonci tako da može da se i položi na zemlju. Mislim da mi je neko još davno rekao da se taj puromat koristi položen na zemlju, a da je uspravan položaj samo za guranje (tj. vučenje) i radi manje zauzetog mesta kad ga ostaviš negde. Takođe i zbog nivoa ulja u pumpi... Ja sam ga uvek koristio položenog i nikad nije bilo nikakvih problema. Ako nađem u kompu slike tog puromata staviću ovde.

Sad gledam, naslednik ovog karchera 720 - Karcher 720MX ima baš taj položaj kao što si ti napravio, pumpa na dnu, ispod motora.

edit: evo slike tog starog puromata (skinut je poklopac), Lavor LW3000, ovde stoji položen ali može da stoji i uspravno - koji je pravilan radni položaj zbog ulja i podmazivanja u pumpi? I kako znati koliko ulja treba sipati u njega?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh