Sa čim perete poljoprivrednu mehanizaciju? --> perači pod visokim pritiskom.

Jel ovde taj ventil, ovo je izlaz za pusku?
Slabije se mozda vidi, on je unutra...
Ekcentar je ok.
7968008860f532c2686541cc304976cf.jpg

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока
Nasao sam potencijalni problem.
6f556252d33ef43de41a1a51f5530e0f.jpg

Glupo je sto nema komplet set da se poruci, ovde cena za jedan O-ring 6$ kao da je pozlacen.
Nasao sam kod coveka sto remontuje ove masine potrebne gumice.

Nemoj tu kupovati kolega, nego kao sto si nasao toga covjeka koji remontuje ili uvozi pa ima dijelova. Ovo je preskupo..
Kupis set o-ring-ova za 5-10e i miran si, meni je na karcher-u pustalo svugdje vodu ali zamjenio sam koji o-ring i rijesena stvar. Jedino na nekim dijelovima zna biti neka cudna dimenzija pa ne pase ova gumica iz seta nego mora bas karcher-ova. Ali metnem ja i nju nekako

Ja nasao dobru za ovde ali za nijansu deblja i nece ventil da udje, nesmem vise da zapnem da ne bih slomio nesto.
Ovaj mi rece kad si vec to sve razbucao zameni i ove velike sto dihtuju izmedju dekli, kao po pravilu uvek se menjaju kad se otvara, nisam mu ni smeo reci da sam vec jednom to odradio sa starim gumicama.
Ne znam jos koliko ce me kostati, ostalo je da mi javi.

To ti kazem, za dlaku deblje. Ali ja sam to zalio masinskim ulje i nagurao :haha:, i da ode gumica nece curiti a o skidanju da ne pricam.
To ti je njihovo majstorsko, rikne nesto pa mora u paru ili sve da se mijenja. Evo meni trebao jedan ventil od tri, i pola njih kaze treba to sve promjeniti jer je staro i potroseno. A kod njih polovni jos gori od mojih..
Nemoj gledati kod samo jednog covjeka, zovi ih vise pa uzmi od onog koji ima ocuvanije dijelove a i jeftinije. Majstori i ti koji prodaju polovne dijelove stave veliku cijenu jer zive od toga, dok naprimjer uvoznici polovnjaka imaju takav koji im stoji rastavljen a zao im da ga bace. Pa dijelove prodaju za neku sicu.

Imam Boschov perač, zeleni, mislim da je 140 bar. Kad radim sa standardnom puškom koja ima promjenjivi mlaz dolazi do isprekidanog rada, neovisno o podešenosti mlaza. Kao da svako malo prekinem protok na ručki, iako ručku držim stisnutu cijelo vrijeme. Imam još dvije puške, jedna s turbo mlaznicom i jedna pod kutem od 90°. Sa njima radi dobro bez prekidanja.
Ima li netko saznanja o čemu je riječ i kako otkloniti kvar.

I ja bih sumnjao na pusku.

Hvala svima. :ppozdrav:

@Ranko250,​

ima li neki ventil na pušci? Ovaj u peraču nije zaštekao kad radi s drugim puškama.

@vasovac,​

kamenac je jako vjerojatan jer imam izrazito tvrdu vodu. Smijem li prednji dio puške namočiti u nešto što otapa kamenac (bpr. cilit bang ili ocat) ili treba izvaditi diznu i očistiti je, odnosno samo nju potopiti u sredstvo za skidanje kamenca?

Ako perac ima mogucnost samponiranja ,ubaci tu nesto za kamenac tako da to ide kroz pusku.Pumpa je bezbedna jer ne ide kroz nju.

@Ranko250,​

ima li neki ventil na pušci? Ovaj u peraču nije zaštekao kad radi s drugim puškama.

@vasovac,​

kamenac je jako vjerojatan jer imam izrazito tvrdu vodu. Smijem li prednji dio puške namočiti u nešto što otapa kamenac (bpr. cilit bang ili ocat) ili treba izvaditi diznu i očistiti je, odnosno samo nju potopiti u sredstvo za skidanje kamenca?
Ja sam namakao vrh u varikinu, i sta znam pomogne. Ali tvrdokornom kamencu ne moze nista

Pa varikina mu i ne može ništa.

Karcher ima namensko sredstvo na bazi hlorovodonične kiseline.Ali se ne isplati za kućne potrebe.

Potpanjem ne dobijaš ništa,mora da kruži kroz sistem.

Ja to rešavam sonom kiselinom,napunim posudu za detardžent dva puta i to je to.Ali ja to na svoju ruku,tako da nije preporuka.

Jebiga pomoglo je malo to namakanje, ne bih dzabe lagao..
Mozda nije skunulo kamenac ali ocistilo jeste

@Ranko250,​

@vasovac,​

Na ventil na pušci i mislim jer na drugoj pušci dobro radi, ali najprije da je problem sa diznom na pušci. Malo se začepi i odma nema dovoljno protoka, možda je i mali kamenčić uletio i zaglavio.
Odvrnuti diznu ili vrh puške sve zavisi kakva je puška, pa vidjeti šta je problem.
Probati pustiti u rad bez vrha ako ne prekida rad onda je do dizne

Ako se pod puškom podrazumijeva i ručka za koju se drži, onda sam je krivo napisao. :( Problem očito radi izmjenjivi dio koji neki zovu koplje. Svako koplje kod mojeg perača ima drukčije raspršivanje mlaza, a problem uzrokuje samo koplje s promjenjivim oblikom mlaza, od uskog do široko lepezastog.
https://www.mall.hr/i/17268543/550/550
Kad uhvatim vremena pokušat ću se malo detaljnije pozabaviti.

Onda je problem u dizni, rastavi vrh koplja.
Podrazumijeva se da je to koplje došlo uz taj aparat i da je odgovarajućeg protoka

Mene guzici neki ventil, ne mogu da provalim koji, jedan ne mogu ni da izvadim, ventila kao u prici, spej satl nema toliko.
Manzetne stavio nove i jos par o-ringa sto sam video da je lose.
Sad cu je verovatno nositi negde, nemam vise zivaca.

Nazad
Vrh