Sa čim perete poljoprivrednu mehanizaciju? --> perači pod visokim pritiskom.

Raspitao sam se bas za prodavca iz perleza, ispostavilo se da se dvojica ljudi bave tim poslom u Perlezu.
Dobio sam broj od coveka Dejan se zove i preko telefona deluje korektno.
Sto se tice one masine za koju sam pitao kaze covek da je ozbiljno dobra masina,pre par dana je kaze i on prodao jednu takvu za 1000e.
A sto se tice masina za pranje hladnom vodom preporucuje neki 720mx ako sam dobro razumeo,kaze starija a mnogo bolja masina od danasnjih igracaka.
Kada sam se raspitivao kod tih prodavaca polovnih karchera uglavnom su nudili taj 720mx i hd 5/15c. Rekli su mi da je 720mx hobi perac ali vise vuce ka profi, ima mesinganu glavu i ozbiljna je masina. Za hd 5/15 c su mi rekli da je profi masina i da je jedina razlika profi pistolj i crijevo, pritisak i ostalo skoro isto. Koliko se sjecam 720mx je bio 150e a ovaj profi hd 5/15 c 225e..
Ovako preko foruma neces mnogo saznati sta ti treba, nekom i onaj k1 karcher sa plasticnom glavom odradjuje posao i prezadovoljan je. Ako mozes probaj naci nekog u blizini ko posjeduje neki karcher perac, i ispobaj ga na nekom pravo prljavom dijelu kakav bi taj perac inace prao. Tu ces vidjeti na cemu si i sta ti treba..

Raspitao sam se bas za prodavca iz perleza, ispostavilo se da se dvojica ljudi bave tim poslom u Perlezu.
Dobio sam broj od coveka Dejan se zove i preko telefona deluje korektno.
Sto se tice one masine za koju sam pitao kaze covek da je ozbiljno dobra masina,pre par dana je kaze i on prodao jednu takvu za 1000e.
A sto se tice masina za pranje hladnom vodom preporucuje neki 720mx ako sam dobro razumeo,kaze starija a mnogo bolja masina od danasnjih igracaka.
Moze kontakt to lika iz Perleza?

Imam problem, puromat je stari veliki trofazni sa toplom vodom, nesto nece da se upali radio je neki dan normalno i jutros samo 2 sekunde radio i tak prekinio.. kad onu sklopku pritisnem unutra radi ali kad pustim stane i dok radi tako pritisnuto pritisak samo na momente dobija periodicno… desavalo se to kad nema spoj od nule, ali sam to sve pregledao i utikaci su ok, probao ga na sva mesta u kuci i nece.. jel neko zna sta bi trebao da gledam?

Упаде ми очи на "е-понуди" да има неколико мањих модела перача "Анови Реверби" са лепим попустима. Коме треба, нека погледа, можда и нађе нешто што му треба.

Sta bi bilo pametnije kupiti od peraca. Lavor njinja plus 130 ili ovaj sto je trenutno u Lidlu u ponudi. Cena je ista s tim sto je lidlov malo jaci.

Evo ako nekom bude trebalo ..
Imam karcher 570 preko 5 god, ali prosle godine je izgubio pritisak nacisto. Prije neki dan sve fino rastavim i vidim da je kamenac odradio svoje. Posto kod njega imaju ventili koji kada pustite rucku na pusci se aktiviraju i pumpa mulja vodu umjesto da nabija pritisak. A ti ventili su zapekli u sarafima koji su njihovi nosaci, plus je jedan pukao. Nadjemo jednu kocku rashodovanu i 2 ventila i 1 saraf kupimo i sastavimo. I kad smo juce probali nismo vjerovali koliki je pritisak. Zamjenom nekih ventila pritisak se drasticno povecao. I ako ti ventili zapinju neprimjetno, pravice problem! Nismo sve sarafe bass detaljno ocistili, mislim da samo jedan onako mizerno zapinje(sumljam da bi svako primjetio). I to pravi problem da kada stisnete rucku nece odma da se upali pritisak nego posle jedno 5 sec..
26c24e65f1416ade968dbb6a87d937bd.jpg
e8fb02f8dbc5f7315596e7dadcdf9aeb.jpg

Poslano sa mog SM-A415F koristeći Tapatalk

Koliko dugo drzite dimer kada ga nanesete? I koliko ga razrjedjujete za pranje motora i cijele masine ili auta? Bojim se da ne nagrize farbu..

Kolega, jel ima delova za sve karcher masine da se nadje, i moj nesto poceo da baguje, moram ga raspremiti...

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Novih zavisi, recimo ovaj moj je star preko 30 god i vise nema novih. Dok za neke mladje ima, nazoves karcher servis ili nekog ozbiljnog majstora i on ti provjeri da li se jos proizvode. A polovnih vjerovatno ima, jer se uvijek nadje neki u dijelovima. Tu se malo moras potruditi da nadjes, ja sam zvao servisere, uvoznike i trazio rashodovane na oglasima. Ako budes trebao pomoc slobodno se javi.

Koliko dugo drzite dimer kada ga nanesete? I koliko ga razrjedjujete za pranje motora i cijele masine ili auta? Bojim se da ne nagrize farbu..

Ja ga drzim nekih 5 minuta. Piše na njemu odnos za razređivanje. Napravim jaču koncentraciju i koristim samo za pranje traktora. Ne bih da rizikujem sa autom.

Ja malo pre rasturio svoj karcher 620m, vizuelno sve u super stanju, malo ocistio kamenac sa deklica gde se nahvatao, sastavio ga ali nista nisam postigao.
Kad ga ukljucim motor radi ali kao da pumpa ne radi, nema nikakvog pritiska i to se od jednom desilo.
Klipovi lepo rade, gumice sve ispravne...

Ja malo pre rasturio svoj karcher 620m, vizuelno sve u super stanju, malo ocistio kamenac sa deklica gde se nahvatao, sastavio ga ali nista nisam postigao.
Kad ga ukljucim motor radi ali kao da pumpa ne radi, nema nikakvog pritiska i to se od jednom desilo.

glavni sigurnosni ventil,verovatno opruga pukla.

To sto nema pritiska je do nekog usranog ventila, i koliko sam procitao i vidio ventili vecinom prave problem. Kod tebe nisu ovi ventili kao kod mene nego se pumpa gasi cim pustis pusku..
Nisam neki profi majstor, kolega Srdjan vjerovatno zna bolje od mene. Ali posto smo mi yugosloveni majstori za sve, ja sam to polako rastavio i gledao cemu bi sta moglo sluziti. NE zuriti nikako!!! Naravno gledao prirucnik sta je sta, a prije toga pogledao video kako se slican rastavlja. I na kraju kad sam vidio sta je u kvaru i trebao kupiti dio pitao sam tog majstora od kojeg sam kupio dio jel se to i to desava ako ode taj i taj dio i on je potvrdio. Mene je taj popravak kostao 8e i par sati utrosenog vremena, a majstor mi je trazio 30e pa kasnije rekao 50e! Plus sam vidio kako funkcionise cijela masina i znam kakva je.
Ne bi vjerovao kolega da na pumpi koja pravi toliki pritisak zna praviti mrvica kamenca problem, i to da ne skontas da bi to moglo praviti problem..

Meni ovde rekao jedan vinkler ako je odnesem negde kod majstora da spremim 100e.
Kaze oni nece da se zezaju za sitne pare, zato sam resio sam da ga rastavim.
Primetio sam juce kad sam rastavio da je jedan klip bio zaglavljen tj nije ga opruga vratila nazad do kraja.
Kad sam ocistio i namestio radili su bas lepo u ruci.
Moguce da su gumice otvrdnule pa usporavaju vracanje klipova.
Nasao sam na par mesta delove, ako provalim sta je u pitanju lako cu poruciti.

Probaj da okrenes rukom motor a drugom da zadrzis ekcentar sto pokrece klipove,izmedju osovine motora i ekcentra ima jedan osigurac koji zna da pukne bez opterecenja pokrece klipove al cim dobije opterecenje on proklizava i nema pritiska

Jel ovde taj ventil, ovo je izlaz za pusku?
Slabije se mozda vidi, on je unutra...
Ekcentar je ok.
7968008860f532c2686541cc304976cf.jpg

Nazad
Vrh