Sa čim perete poljoprivrednu mehanizaciju? --> perači pod visokim pritiskom.

Planiram za par meseci na prolece da kupim neki perac pod visokim pritiskom. Treba mi za kucno koriscenje, jednom mesecno da operem auto i poneki tepih u kuci. Kontam da je tu Karcher tu najbolji, ali ja nekako naginjem ka nekom od Stihl modela. Imam u gradu ekstra testera komerc, pa bih izbegao postarine i u slucaju servisiranja verovatno mogu da ostavim kod njih. Ima li neko iskustva sa Stihl peracima? Nekih 200-tinak Eur mi je budzet maksimalno.

Послато са MI 9 помоћу Тапатока

Ja imam stihl 98 perač. Nisam zadivoljan. Prvi kvar bio u garanciji ,nesto oko motora i pistolj. Sad ponovo pistolj crko .propusta na sastavima. Leti ako je toplo mnogo se greje ,pa staje sa radom dok se ne ohladi.A kod mene ne radi mnogo. To je moje iskustvo.

Bolje karcher.
Ali sve je to tu koliko para toliko muzike.
Ja sam već 10 poštolj na svom zamjenio.
Jednostavno se nekad pogodi stroj i dura.

Imam i ja Stihl RE90, za moje potrebe odličan. Radi bez problema 2 godine. Pranje auta, motora, traktora i mašina, zadovoljava za tu cenu od nekih 20000 rsd

Sent from my Huawei P40 using Tapatalk

Kapiram i ja da je bolji Karcher, ali ukoliko dodje do kvara ne mogu mu nista ako bih porucio preko oglasa. Ovako bih bar imao neku garanciju, i mogu da lako odnesem na servisiranje aparat. Nisam znao da su bas kvarljive ti peraci...

Послато са MI 9 помоћу Тапатока

Kolege koliko stavljate Dimer-a za pranje traktora? Sad prvi put hocu da probam a covek u radnji mi je rekao 1:50 i sa tim mogu i motor i haubu da isprskam. Da li je to ok?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ja mislim da treba pisati na samom pakovanju koliko se razbazuje u zavisnosti sta peres.

Колеге да ли је неко сервисирао или му је неко сервисирао пумпу за прање високом притиском.Купио сам још један Кранцле,али мањи,често има проблем,ради нормално сасвим и само опадне притисак и опет ради касније нормално.Некад ради апсулутно без проблема.Има ли ко идеју шта би требао прво да погледам?

Imam k5 i skontao sam da je problem pritisak vode..npr kad ga spojim na hidrofor prekida taman se zaleti odmah opadne i tako..sto bi ja rekao gasira...a kad sam ga spojio na gradasku znaci radi perfektno bez problema crevo obavezno 3/4 nikako 1/2 i po mogucnosti sto krace da je sto jaci pritisak..neko moje iskustvo

I ja mislim da bi mogao biti problem nedovoljan protok dovoda vode sa cesme,imao sam slican problem sa mojim peracem dok nisam stavio 3/4 crevo.

Putine, imao sam sličan slučaj na mom malom karcheru. Hoce da se začepi dizna od kamenca ili rđe pa tako brljavi. Pročačkaj diznu za početak.

Imam k5 i skontao sam da je problem pritisak vode..npr kad ga spojim na hidrofor prekida taman se zaleti odmah opadne i tako..sto bi ja rekao gasira...a kad sam ga spojio na gradasku znaci radi perfektno bez problema crevo obavezno 3/4 nikako 1/2 i po mogucnosti sto krace da je sto jaci pritisak..neko moje iskustvo
On bi trebao da radi i bez pritiska, odnosno može da vuče vodu iz bureta. Proveri sito ispod priključka za crevo. Tu se često nakupi prljavštine.

Može da bude vazduh u crijevu.
Može biti i da klipovi ne rade dobro. Ako zaglavljuju ili se ne vraćaju dovoljno brzo zbog slabe opruge .
Ne znam koji sistem je kod tebe ali pretpostavljam da je unutra ona ploča pod nagibom, ukoso, koju pokreće motor. Na njoj je aksijalni ležej i ona pritišće klipove. Rastaviš to i provjeriš klipove rukom, kako rade. Prvo pogledaj da nije neki ostao zaglavljen. Pogledaj i ležaj.
Može biti i neki kvar na ventilima ali teže. Da su oni teško da bi nekad radio a nekad ne. Vjerovatnije bi da bi stalno puštali.

Iza spojnice ulaznog creva nalazi se sito koje zadržava alge i ostalu prljavštinu ,zna da bude začepljeno poprilično.

Јесенас сам пазарио "Лавор", модел "Предатор 180 Дигит", у "Окову" по акцији за око 20 'иљада, што је била цена перача ових неколико "полу-брендова" на нашем тржишту са сличним моделима (типа "Вомакс"). Радни притисак му је декларисан на 150 или 160 бара, што је свакако мање од тих 180 који су у називу модела, ал' ради како ваља.

To je ova firma samo je slabiji model u pitanju?

Nazad
Vrh