Sa čim perete poljoprivrednu mehanizaciju? --> perači pod visokim pritiskom.

Preporučuje se vezivanje prekidača na pištolj iz razloga da ne bi pumpa trpila pritisak. Jer ukoliko se isključi na pištolj, pritisak u sistemu skače, i pumpa trpi i pre strada. Zato većina servisera savetuje da se pištolj veze, a puromat gasi na prekidač I tako se rastereti pumpa. Tako je barem meni rečeno.

Поред све остале опреме, са овим мојим "Лавором" добио сам и једну тракицу са "велкром" (чичак-траком), којој не видим неку другу намену осим да се њоме притисне и фиксира "окидач" на пиштољу. Мени није ни важно да ли је то намена те трачице - после пробе апарата, када сам видео да се он стварно искључује када се отпусти "окидач", ставио сам и стегао дебелу пластичну узицу (зип-тај), баш због тог старог савета кога помињу људи.

Има ту на апарату нека удобна закачаљка за кабл, али има логике у томе што кажеш.

Какогод, мени не преставља неку неудобност да ми "окидач" буде увек притиснут, па још ако пракса каже да то доприноси дужем трајању апарата... нема шта да се прича.

Kod mene na karcheru ima bas dugme koje rucku drzi stisnutu, druskane to su isto i meni rekli jer ovaj moj karcher 570 posto je stariji nema taj dio koji ga iskljucuje pa kad pustis rucku cuje se bas kao da trpi i motor i pumpa unutra. Moze se videti i na videima kako cim puste rucku gase perac. Zbog tog bi volio kupiti neki koji to ima jer kad se penjem na kombajn sav se isprskam dok stignem gore do motora, a i za poljoprivredu mi je malo 110 bari koliko on ima jer kad perem gume od blata ili oko motoro prljavstinu bas dugo ostanem.

Ja imam mali Annovi Reverberi, koji prilikom puštanja pištolja isključuje i motor, ali džaba, on iako je isključen, pritisak je ostao u sistemu. Mada ja nikad nisam vezivao pištolj, i taj puromat ima oko skoro 20 godina, i radi i dan danas bez ikakvih problema. Pukla je bila samo jedna opruga od ventila, koja je zamenjena, mada trebale su sve 3, ali jbg ćale je tada menjao. A imam i veliki Karcher HDS, isto prilikom gašenja pištolja isključi motor, ali u sistemu takođe nabije pritisak. To sam primetio, jer pištolj kad pritisnem baci mi ruku ukoliko ne drzim dobro, a i ima manometar gde se tačno vidi da se u sistemu zadrži pritisak od oko 250 bari, iako je radni podešen na 150. Zato i preporučuju da se isključuje na prekidač. Rekao sam bas jednom serviseru da imam mali AR oko 120 bari i služi me silne godine, bez gašenja na prekidač, na šta on kaže da taj ima mali radni pritisak, I ne podigne nesto drastično u sistemu, za razliku od profi aparata.

Čuo sam to da se treba vezati zbog dugotrajnosti, ali mi ne pada na pamet raditi pa koliko god da traje. Ko će se zajebavat svaki put kad hoću da promijenim mlaznicu, stavim onu posudu za šampon i slično, a i ako nekad dio otkaže promijeniće se.

Ja imam mali Annovi Reverberi, koji prilikom puštanja pištolja isključuje i motor, ali džaba, on iako je isključen, pritisak je ostao u sistemu. Mada ja nikad nisam vezivao pištolj, i taj puromat ima oko skoro 20 godina, i radi i dan danas bez ikakvih problema. Pukla je bila samo jedna opruga od ventila, koja je zamenjena, mada trebale su sve 3, ali jbg ćale je tada menjao. A imam i veliki Karcher HDS, isto prilikom gašenja pištolja isključi motor, ali u sistemu takođe nabije pritisak. To sam primetio, jer pištolj kad pritisnem baci mi ruku ukoliko ne drzim dobro, a i ima manometar gde se tačno vidi da se u sistemu zadrži pritisak od oko 250 bari, iako je radni podešen na 150. Zato i preporučuju da se isključuje na prekidač. Rekao sam bas jednom serviseru da imam mali AR oko 120 bari i služi me silne godine, bez gašenja na prekidač, na šta on kaže da taj ima mali radni pritisak, I ne podigne nesto drastično u sistemu, za razliku od profi aparata.

Imam jedan stihl perac 1,5kw koji je radio i setao okolo i uvijek bio prvo ukljucen motor a onda pritisnut ventil na pistolju , i nekad tako ostavljen satima , ima sad vec 2 pistolj i 3 i 4 diznu , prvi pistoolj se raspao. I motoru nije nista niti pumpi , ovih dana zaboravio na dvoristu sa prikljucenim crijevima i smrzla voda , ovo neznam kako je proslo jer nisam probao dal nije pukla pumpa.

A kad sam radio vani imali su velike WAP perace , imali klasicna hidraulicka crijeva , jedan imao minimum 40m visokotlacnog crijeva , svake subote ovaj manji (uslovno) mislim da je 5,5kw motor imao je radio neprekidno po 6 sati i to grijao vodu preko 90 stepeni , odledjivao ogromnu protocnu hladnjacu , hladnjaca sa 4 kompresora po 285kW , prakticno tone leda.

I to je radilo godinama , em stalno vani na otvorenom , i kad pada kisa i sunce , imali fidovke.
Ovaj moj stihl ljeti poslije 45 minuta u komadu kad radi iskljuci termo sklopka, poslije 15 minuta opet ukljuci.

Ručka na pištolju se vezuje najviše zbog prekidača koji treba da štedi struju, tj da isključi struju kad se pusti ručka. Taj prekidač često zaglavi i onda aparat ne radi, pa da bi se to predupredilo onda vezuju ručku da se taj prekidač ne bi njako. Ja imam dva starija puromata koji nemaju taj prekidač, već običan baj-pas u pumpi i već godinama ručku stiskam i puštam po potrebi, i nikad problema... Al' to su slabiji aparati i želja mi je da nabavim karcher 720...
Ne. Majstori to preporučuju zbog pucanja glava kompresora od čestih prekida i trzaja...

I ja sam isto video kod nemca na farmi ima bas onaj veliki perac karcher ko na auto praonama sto grije vodu. Kod njih on stoji ispod nastresnjice 24h i cim neko dodje iz njive prvo ga predju cijelog odmascivacem pa ga peru njim, ako peru prikljucke onu temperaturu odvrnu do kraja.

Uzet Lavor predator 180 digit. Utisak je zadovoljavajući, sto se tice odnosa cene i dobijenog je najviše od konkurenata. Dosta nastavaka i tri rezima rada moze da bude korisno u zavisnosti sta se pere.
E sad, posto smo resili perac, koje bezkontaktno sredstvo se vama pokazalo kao najbolje?

Koji servis za Karcher aparate preporučujete?Treba da se izremontuje pumpa i pregleda elektronika, pali gorionik ali ne sagoreva naftu i ne greje vodu uopšte.

Bato Srdic iz Backe Palanke. Medju prvima je poceo u Srbiji da radi sa aparatima za pranje. Meni je popravljao prekidac na 620.

Uzet Lavor predator 180 digit. Utisak je zadovoljavajući, sto se tice odnosa cene i dobijenog je najviše od konkurenata. Dosta nastavaka i tri rezima rada moze da bude korisno u zavisnosti sta se pere.
E sad, posto smo resili perac, koje bezkontaktno sredstvo se vama pokazalo kao najbolje?
Dimer ti je najbolje sredstvo sto se tice odmascivanja 7-8 evra ti je pakovanje od 2kg i razblazujes ga u zavisnosti sta peres.
Koji servis za Karcher aparate preporučujete?Treba da se izremontuje pumpa i pregleda elektronika, pali gorionik ali ne sagoreva naftu i ne greje vodu uopšte.
Kolika je razlika kad peres masine sa ugrijanom vodom, je potreban odmascivac posto sam gledo kad odvrnu temperaturu skoro farbu ljusti kolko skida.

Nije svemoguća vruća voda, ali pere dosta bolje nego hladna, za neke je stvari potreban odmašćivač.

Ne treba ti ništa čak može i sa slabim pritiskom da se pere kao što je kod mene slučaj jer pumpa daje jedva 50 bara po manometru.

Nazad
Vrh