Rutava buba

Данас их нађох на цветовима кајсије.
 
Pa kako kad bio onoliki mraz,racunam pola je potamanio ono nista,gde da trazimo spas tj sa kojom hemijom posto ih feri i plava flasa slabo satiru,uvek dodju nove

Послато са SM-T113 уз помоћ Тапатока
 
Ja sam jedne godine palio neko lisce koje je bilo vlazno, dosta je dimilo, a sav dim je isao ka vockama. Odjednom su pocele da izlecu u rojevima, siguran sam da se taj dan nisu vracale, posle ih nije bilo. Da li su se vracale narednih dana ne znam, ali je voca bilo kao u prici. Jedino sto u tom periodu nisu cvetale kajsije nego kruske i jabke, ove godine su bas rano izasle. Probajte da dimite onom spravom kao za pcele, ako imate zivaca.
 
Pa kako kad bio onoliki mraz,racunam pola je potamanio ono nista,gde da trazimo spas tj sa kojom hemijom posto ih feri i plava flasa slabo satiru,uvek dodju nove

Послато са SM-T113 уз помоћ Тапатока
Треба сипати у плаве лаворе и постављати према шуми. Ја сам двије - три године ловио подоста буба. Прошле године је било мало.
 
Na nekom od foruma koji se bave temom voćarstva jedan kolega (Armin Tot možda ga neki znaju) je pisao da na par mesta u voćnjaku stavi raširenu na dva stuba plavu ciradu koju premaže lepkom za miševe, dosta je vidljivije od plavih posudica i navodno radi posao. Ja sam do sada postavljao plave posude a ove god u dunjama ću probati sa ceradom dok za kajsije nisam ništa radio jel ranijih godina ih nije bilo tako rano malo su me iznenadile mada ih nema toliko kao što ih bude u dunjama.
 
Evo kako rutava buba dejstvuje....

1214pwy.jpg


Jedini način borbe....

24cz2ae.jpg

Današnji ulov.

sww8l3.jpg
 
Danas i ja probao da napravim ,,kombinaciju''za rutavu bubu.Pomesao vodu i crvenu panol pastu za ruke.Probao sa par kantica raznih boja i okacio na razne visine.Bube se uhvatile samo u kantice koje su na zemlji .
 
Danas radio nešto u malinjaku i s obzirom da je prilično toplo, nasuo sam psu vodu u plastičnu posudu. Posle dva sata pogledam da li je popio, kad unutra dva udavljena rutava uljeza. Još nema cveta nigde okolo, niti na voću, niti na bilo čemu.
Inače voda je bila čista a posuda bele boje. Slučajnost ili ne, zaista ne znam.?
 
У петак примећене бубе а јуче постављене клопке. Верујем да ће од уторка кренути најезда због температуре.
 
Juče jednu video kako leti po veoma jakom vetru, dobar je letač. Danas video dve na maslačku. Jednu dao kokama ali im nešto nije bila interesantna. Od utorka najverovatnije klopke....
Dobra stvar je što je cvetala džanarika....
 
001.jpg


Imam i za izvoz, srećom ove godine nisam planirao rod pa su pomogle pri uklanjanju cvetova, ali se plašim prenošenja bakterioza.
 
Ove godine ih ima bas dosta, krenule su nesto ranije nego prosle godine. kakvo je stanje kod vas?

Ja ne menjam stari provereni recept: Plasticne posude plave boje, voda i malo ferija...
 
Sva sreća pa je kajsija cvetala kad i migavac pa imaju izbor.... Napadaju ali se branimo...
 
Nazad
Vrh