Jaseničanin
Član
Lepe voćke,da li imate i drugu boju ploda?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
@ZICAPROM
Jel ti je ovo na slici pored Ruske Dzenerike Cacanska Lepotica?
Krimska zuta je jedna jedina i sva stabla su klonovi od jednog stabla - znaci mora biti kalem.Neznam koliko je moguce kalem krimske zute naci u sumi kao mladicu......
Ja se ne razumem toliko ali po meni nije moguce.........
Ako neko zna bolje neka kaze.....
Ma ne verujem da bi iko kalemljenu vocku sadio u sumi, verovatno je sejanac krimske. Mislis u pravom smeruOk ako je moguce .......Ja neznam, mada sam vidjao domacu krupnu dzanariku, kod prijatelja i on kaze da je ona kalamljena, mada ja nebih rekao.
Ali dobro sve je moguce.
Ja sam vise za cacanku ranu sljivu nego za dzanariku, jer Mozda gresim ali cini mi se da je rana sljiva ili ti cacanka rana pratila cenu visnje skoro svake godine, mozda gresim ali cini mi se da je tako...u mom kraju ubise se radeci oko nje, prvi put su pricali da ne treba ni da se prska ni nista, onda iducu godinu poceli da prskaju i bacaju vestaka, radja oko 4 gajbe od 14-15 kg po drvetu, ja to ne radim, molio bih ljude koji to rade ako sam pogresio u vezi uporedjivanja da me demantuju,unapred zahvalan
Ovo je bila cetvrta ili peta ako se ne varam. Imam samo ovo jedno stablo.Ali mi se bas dopada pa cu od nje da nakalemim jos jedno 10-ak komada, podloge su spremne.Ovo je ekstra dobar rod. U kojoj su vegetaciji?
Krimska zuta je jedna jedina i sva stabla su klonovi od jednog stabla - znaci mora biti kalem.
E sad ako je neko sejao seme krimske zute dobio je "dete krimske zute sljive" koja i da je samu sebe oprasila, ima razlike u genetici.
U sumi moze biti (najverovatnije i je) obicna dzanarika koja je ispala takva da je plod krupniji, pa ako se nekome svidja sto da ne, mozda je bolja i od krimske i to je moguce. Tako se i dobijaju nove sorte, nekad slucajno, nekad sa namerom.
Mada cudi me da do sada i nisu probali hibridizaciju ti krimskih sorti sa ovim cacanskim - verovatno nedostatak para i volje.