Mislim da idem sa minimumom rada i ulaganja, i nista vise od toga. Iskreno, imam 3 odlicne njive u vocarskom kraju sela, trenutno se kose. pa planiram da ih posejem detelinom i dam coveku da kosi, ja da ih rezem, tu i tamo proprskam i oberem, pa sta im bog da. Taman kad zavrsi tu detelina doci ce sljive u rod, a onda kako budem resio, mogu i da tanjiram i freziram i sta god da resim. Sve razmisljam, znam da idu u baze za sokove, ali ih zasad otkupljuju tek tu i tamo, kontam da ce im s godinama otkup samo rasti, a ne opadati. U najgorem slucaju cu moci od njih da pecem nesto rakije... Nemam mnogo vremena za neku ozbiljnu obradu, jbg, visnje, vocnjak, plastenik, ordinacija, nema se vremena za sve, a zao mi gledati kako propadaju njive, barem te na dobrim lokacijama... Pratio sam rusku kod komsije, otprilike ima u 5 godina 3 kad dobro rodi i 2 kad podbaci, mada on nema oprasivaca za nju, mozda je i u tome problem kod njega. Kad mu slabije rodi budu ekstra krupne i barem je merak da se jedu