zokijaca
Član
Berba ce kad sazri ako ih grad dotle ne pomlati,a cena me ne zanima puno,ja to za rakiju pedesetak stabla.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
mogao bih razumeti da su ti umesto rane dali lepoticu,te dve sadnice se tesko mogu razlikovati na prvi pogled po boji kore,ali ruska dzanarika se razlikuje po boji kore u odnosu na sve druge sljive i to je bas ocigledno i nemoze se pogresiti nikako akda je ona u pitanju,inace izbacicu i ovde i na delu za opste sljive sutra posle lova izgled sadnice ruske tako da ce et svi moci videti kolika je razlika u odnosu na druge sljiveKupio sam pre sest godina cacanku ranu. Posto ona bas ne radja redovno tek ove godine je ozbiljnije rodila. Jedan broj stabala medjuti je neka druga sorta, zuta, krupna i malo je rodila. Jos je zelena. Znaci zri posle lepotice. Ima ukus dzanarike. Stabla su veoma bujna i malo svetliji list imaju u odnosu ns ranu i lepoticu. Koja je to sljiva?
prskanej u manjoj meri,rod veoma obilan,toliko da lomi grane,njena osnovna primena je za baze gustih sokova i sl,inace veoma je zastupljena u Toplickom kraju,pece se i rakija od nje ali je losijeg kvaliteta,pa je mesaju sa stenlejom ili cac rodnom,da bi dobili koliko toliko neki kvalitet
zato sto jos niko iz Prokuplja,Blaca i tog dela Srbije ne pravi cistu rakiju od nje vec ubacuju ili ti mesaju sa Stenlejom,Lepoticom,Rodnom
prodao sam dosta ruske na taj kraj i sa kime sam od njih pricao svi imaju istu pricu,to su njihova iskustva ne moja,ja imam posadjeno par komada za kalem grancice
Rakija od šljive je rakija od šljive, rakija od dzanarike je rakija od dzanarike i podvaljivanjem nisko vrednog proizvoda u klasi visokokvaalitetnog treba da se uredi i zakonom. Dzanarika može ko baza za sok i to je, kakva rakija. Može al ne lažite ljude da je od šljive. ( Ranka i požegača su nenadmašne i kraj )
Potpuno podržavam pređašnje komentare da je Požega neprevaziđena šljiva i još bi dodao da ta ruska šljiva valja čemu nebi rusi pili rakiju od krompira.Imamo sreće da živimo na prostoru gde voća ima u izobilju.
Šta bi trebali da kažu oni narodi koji svoju ,,rakiju,, dobijaju destilacijom krompira ili oni drugi koji od žitarica dobijaju brendirane destilate?
po cemu zakjlucujete da nema kvalitet za rakiju evo nekih pokazatelja da to nije tako stigao mi je rezultat ispitivanja trazenih vrednosti za moju krimskaju zoltaju
suva materija -10.3
Rastvorljive suve materije-9.5
Ukupni seceri 11.45
kiseline-2.60
PH-3.0
Simpatične doskočice.
- - - - - - - - - -
I ja se pitam o čemu se ovde radi,neko pokušava da ono što on ne voli,predstavi kao apsolutni nekvalitet.
Ova voćka ima svoje prednosti i mane u odnosu na ostale voće u tipu šljive. Nije savršena ali u odnosu na minimalna ulaganja daje dovoljno.
Prema tome svako treba da razmisli pre sadnje bilo koje voćne vrste i da izabere ono što odgovara njegovim potrebama i mogućnostima.