Ručne alatke u voćarstvu

Strava sprava Matke, to bi mi valjalo... samo košta 85 evropljana.

Видео сам да кошта 85 е ::jako_besan::, али да је страва ствар, страва је, нисам то никад видео до сада. :osmeh:

Neki dan sam u Njemačkoj imao priliku da kupim Felco 31, ali ih nisam uzeo. Mada svi tvrde sa su odlične, ima li ko iskustva sa tim makazama?

Ja za rezidbu voća koristim Kuker male. Dobro sijeku grane i sa te strane sam zadovoljan, međutim ručke su im stvarno loše napravljene pa uvijek koristim rukavicu.
Ove godine sam kupio i velike sa teleskopskim ručkama, neke naj običnije i za moje potrebe to je dobra kombinacija.

Jel zna neko gde moze da se kupe rezervni nozevi za Felco 21.

F21.jpg

xsale,
pogledaj u astorii. Nazovi pa ih pitaj...
http://astoria-trade.com/
Sta mislite za orezivanje kupine koje su dobre makaze? (vec imam kuker-male i velike)
Treba da kupim jos jedne, pa sta mislite?

Oktopod,
ako se kod nas nesto ovako pojavi, napravice ga Slovenci :)

Interesantna stvarcica. :osmeh: Koliko vidim ovde je u pitanju već obrađena zemlja, kako bi se ovo ponašalo u malo tvrđoj zemlji ? Ako ga naprave Slovenci, pazarimo ga u Merkuru. :osmeh:

Nije ni ovo lako, pitanje je kako bi se koristilo u ledini...možda je i namjenjeno za pripremljeno zemljište kao sa filmića.

Pa to je i meni bila prva asocijacija, ovo u voćarstvu teško može da se koristi. Ako bi se naletelo na manju žilicu ili tako nešto pitanje kako bi se ponašala ova stvarčica.

Ja sam shvatio da ovo služi za pripremljenu zemlju, manje površine, da se par puta prevrne i usitni zemlja, tamo gde mehanizacija nema smisla i mesta da uđe...za neko povrće tipa zelena salata, papričice, pa kad ih povadiš onda opet sa ovim prevrneš i usitniš i sadiš novu turu...

xsale,
pogledaj u astorii. Nazovi pa ih pitaj...
http://astoria-trade.com/
Sta mislite za orezivanje kupine koje su dobre makaze? (vec imam kuker-male i velike)
Treba da kupim jos jedne, pa sta mislite?

Oktopod,
ako se kod nas nesto ovako pojavi, napravice ga Slovenci :)

Pa ja bih ti preporucio ove Felco sa slike.Kad razredjujes lastare do zemlje lako mozes da ih zavuces i da odseces koji hoces,zato sto su spicaste.Lagane su zgodne i bas dugotrajne.Sto se tice malih makaza samo Kuker sa dva noza

Imao sam ih u ruci, vrlo su nežne. Dobre za žensku ruku i orezivanje cveća.:ppozdrav:

Nazad
Vrh