Ručne alatke u voćarstvu

Gde moze da se nabavi i po kojoj ceni Stihl MULTIMOTOR MM55 (freza )? Ima li neko iskustvo sa njim? U pitanju je medjuredna obrada u vocnjaku od 50 ari.

srdjank je napisao(la):
Gde moze da se nabavi i po kojoj ceni Stihl MULTIMOTOR MM55 (freza )? Ima li neko iskustvo sa njim? U pitanju je medjuredna obrada u vocnjaku od 50 ari.

Kod mene ima jedna dobro snadbevena Stihl prodavnica, a sto nemaju porucis i odma dodje...

Stihl Multi-motor MM55 kod nas u RS kosta evo imam katalog pred sobom, maloprodajna cena 969KM, ili ti 500e...

Snaga ove masine je 1KS, ili ti 0.75kw, zapremina motora 27.2cm3...sto je po meni slaba za medjurednu obradu, ovo ti je prijatelju samo za cvece,, dvoriste i za finu meku zemlju, ovo nema snage da osoli u vocnjaku gdje uvek ima trave i korova...

lepo pise u katalogu za kopacice koje idu za ovu masinu: Rasporedjuje mekana, pjsekovita i usitnjava tvrdu zemlju, idealno za fine radove.

Nisam imao prilike da vidim ovu masinu na delu, ali svako moze zakljuciti po snazi ove masine da ovo nije za vocnjake u opste, bez motokultivatora tu ti prijatelju nemozes nista uraditi...

Imam i ja neke baš stare makaze iz Češke msm da su, dao sam ih mami za orezivanje ruža :D, pa sam sada miran, znam da moje neće koristiti ::namigivanje::

Kupio sam prije par dana nove kukerice (72), 40 eura, ali imaju razlike u odnosu na one koje imam a evo i slika:

nvny34.jpg

2584buv.jpg

20zcthz.jpg

24wagle.jpg

2a9utzq.jpg

30rtd7o.jpg

Ove nove, bez žljeba na noževima su vrlo kvalitetno urađene, a prodavac je direktni zastupnik. Žljeb su vjerovatno izbacili zbog lomova oštrice...mada nisam siguran. Nož je i malo manji, oko 2mm. Prodavca nisam ni htio pitati za to.

Takve bez žljeba imam i ja i kažem da su tata-mata za voćarstvo. Probao sam ove nedelje i Lowe, i Kunde i Felco, al Kuker je amin za sve!
@Vocar
U Šapcu ima jedna radnja u kojoj možeš kupiti original Kukerice, nema prevare sigurno! :D

Daleko mi je Šabac, a još jedne kukerice kao što vidiš sam pribavio. U nedelju nastavak orezivanja :cool:

фрут бој јел дезинфикујеш маказе пре резидбе и ако знаш где је та радња у шапцу за кукер ја идем у суботу до шапца па бих свратио и пренео бих вам инфо шта све имају поззз

Ja sam dezinfekciju odradio sa alkoholom, nzm da li je to dobro, ali toga imamo pa sa njim i radimo @FruitBoy da li u prodavnici u Petrovaradinu prodaju original Kuker makaze ili je to neka verna kopija, msm da znaš o kojoj prodavnici pričam da ih sada ne reklamiram....

Ajde, poslaću vam sutra adresu, moram da potražim taj katalog.
Ja sam moje pazario u VVM na Petrovaradinu i za sad su ok, nemam zamerke na njihov rad, mislim da su original.
Al mora se paziti na njih, to je karbonski čelik, krta materija i ako se cima previše sečivo će da pukne. Zato je tehnika rezidbe jako bitna.
I ja dezinfikujem alkoholom, neretko ih očistim i malo uglancam, ipak one nisu jeftine. ::svaka cast::

Upravo tako, i da su jeftine msm da bi ih opet dezinfikovao alkoholom, prijatelj mi ga dobavlja iz špirutane iz Srbobrana :D....tako da se samo tako dezifikuje ::svaka cast::

Ne samo zbog makaza, već i zbog čistoće rada. Erwinia se prenosi pomoću alatki koje dolaze u kontakt sa biljnim materijalom. I još neke bakterioze! Obavezna dezinfekcija, zato! :D

evo ja sam kupio Kuker iste kao sto je Vocar stavio slike, u Bg-u sam ih pazario za 5015 din. ja sam totalni amater u rezanju, prvi put sam rezao u zivotu, orezao sam 110 sadnica sljive koje nisu rezane od 2003 god i prave mi stepenik gde se seciva spoje. a inace izgledaju mi dosta kvalitetno odradjeno, mada mi se na dva mesta ostetilo secivo pa cu da nosim da vratim jer ima 6 meseci garancije :D

Kome trebaju bilo koje makaze za rezanje, nek mi se javi pp. Imam prodavnicu koja radi pravi posao. Inace, na poklon sam dobio velike dvorucne makaze Love 70/100 s kojima sam zadovoljan.
Inace, kolega Dragojlo ima Fiscars koje su takodje vrhunske, tj taj zupcasti prenos. Sekao sam i sa Minaresijevim dvorucnim makazama, al ove Love su za klasu bolje. :D :ppozdrav:

Nazad
Vrh