Vocar je napisao(la):
Dragojlo, kakav je ovaj Fiskars štap za orezivanje? Kako ti se pokazao u radu? veoma mi se dopada kako se ugao glave oštrice može podesiti i nema kanapa
Sta da ti kazem moj omiljeni alat, jos niko nije uspeo napraviti takav alat kao sto je to Fiskars napravio, sam znas kakvih sve krseva ima, sa raznim polugama konopcima, testerama, i sve to tesko kao zemlja...ovaj alat teleskopske makaze od Fiskarsa su jednostavno fenomenalne, pre svega izuzetno ostar alat, jos ga nisam ostrio u 3 godine jer nema potrebe noz je kao zmija, tanak sa odlicnim uglom ostrice kao i samog prihvatanja grane kada reze...
Lakoca sa kojom reze grane se moze videti samo kada ga uzmes u ruke i pocnes da rezes, poluga koja povlaci noz je tako dobro uradjena, u samom vrhu je lanac, znaci trpi ekstremna naprezanja, dole dalje ide ne kanap nego traka koja je tako jaka da nemas pojma, sekao sam grane od 3cm...
Sav sistem je napakovan unutra, traka lanac i mala glava koja moze da pridje u gotvo sve uglove raslji-racvi krosnje i da odsece dok kazes keks...
Dalje ugao glave sa nozem se podesava koliko ti hoces u radiusu od oko +-180 stepeni, jendostavnim pomeranjem male plasticne bravice koja zabravi glavu i nema vise mrdanja, samo rezi i rokaj...sve ukupno teleskop je lagan kao perce na spram svojih dimenzija...
Recicu jos jendo da me vise umore male jednorucne makaze nego ovaj teleskop, pa zato ga koristim gdje god mogu, jednostavno sam navikao na njega...
Ovakav alat moraju imati svi vocari jednostavno ovde nema konkurencije Fiskars je najbolji, o drugim alatima mozemo i pricacti, ali o teleskopu, Fiskars je broj 1.
Kolega Vocar moja preporuka da ovo obavezno kupis, a kad kupis da ovde izneses svoje utiske, neces se pokajati