Roto- drljača

Kada je tu mali prostor za radapciger i tesko ga skinuti ona radi dobro stvarno necuje se nikako samo me taj semering muci moram to da rjesim e sada taj lezaj gore moram da vadim pa ostalo ce ici

Ima mogo bi tanji ici pored lima.do.lezaja nekako bi uspio nesto jasam imao jedan ali deblji je nemoze uci dole

Tako nesto ili potrazi ili napravi . Trebace ti . Ako izvuces lezaj pripazi mozda je ispod mali poklopac a ispod njega dva polumjesecna osiguraca ,u obliku slova c pa da ti ne ispadnu

Moze pokusacu tako nadam se dacu uspjeti ja.msm dabi mogo odraditi snjom ovako sjetvu posto necu stici zavrsiti to stavicu masti n zubcanike.dok nerjesim to

Aha ja imam feraboli slicna je toj zanima mesamo kada izvadis lezaj staima ispod lezaja damogu izvaditi van usovinu sto drzi kline

Zasto tovatna mast??? Ako su lezajevi i semering dobro, ne smije da pusta. Naspes ulje 140 i ne razmisljas.

Da, SAE140 je odlično ulje za RD, ja sam to nasuo kada sam remontovao moju, odlično se pokazalo. Ako se nema SAE140 onda može i SAE90 sa pr kilograma neke rjeđe tovatne masti, može čak i samo SAE90 ili čak i neko rjeđe (ne prerađeno motorno jer je agresivno i prljavo) ali nipošto sama tovatna mast. Može ona polutečna što se koristi na mašinama koje imaju centralno podmazivanje (ona je kao med gusta otprilike, teče ali polako) ali obična gusta tovatna mast nipošto jer je pregusta i zupčanici je samo razbacaju uz zidove, iskopaju sebi rupu i rade praktično nasuvo a nikad se u radu neće zagrijati toliko da mast omekša.

Danas zakacena prvi put za traktor.
Marka je Moreni 3m sa 3 noza po osovini. Bice koriscena u povrtarstvu i za setvu psenice.
ddf3aa1ecd8366429b2f741b81b19d3c.jpg

Poslato sa ANE-LX1 pomoću Tapatoka
764819d0658f691fbb200cdf4869906d.jpg
c64a546fa6e348b8b6dfdbc244db0ab7.jpg
beaaf6033dfd3e4daceee36cd525b8f9.jpg

Jedno pitanje:

Ako se priprema zimsko oranje koje je jako lepo izmrzlo, i ako se koristi najplice podesavanje gde rd samo ravna nesto sto i nema tereta, temperatura traktora je recimo 60-65 stepeni (dok je u oranju recimo 80-85) i ako se koristi cak i brzina oranja, da li to ostecuje rd ili recimo menjac traktora?
Moje misljenje je da ne ostecuje, medjutim, ima i drugih misljenja kako sa rd treba raditi polako. Ali zasto bih radio polako, ako nema tereta, nema tvrde zemlje niti se koristi duboka obrada?

Ništa joj ne smeta ta brzina, ja godinama radim tako. Sa Zetorom orem 4. sporom i 5. sporom, sa RD radim ako je baš gadno sa 4. sporom, ako je bolje onda 5. sporom a ako je brazda zatvorena koristim i 1. brzu i 2. brzu (prva brza kod Zetora je po brzini izmedju 4. spore i 5. spore). Naravno da ne možeš ići duboko tako, dakle do nekih 10cm ili manje, taman koliko treba za sjetvu kukuruza na primjer.

Ja sam stavio polutekuću mast od fama.
Super se pokazalo za rotodrljače.
Ne curi ništa.
Ne pregrijava se, po meni bolje od ulja

Nazad
Vrh