Koristite zastareli preglednik. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb stranice. Trebali biste nadograditi ili koristiti alternativni pregledač.
Po matematičkoj radnji 49 ks i 2.1 Rd za 55ks onda odgovara 2.35, a ako 549 ima 1650 obr. za 540 kardana onda je Dajc u prednosti pošto je kod njega 1970 obr. za 540 kardana. A dali je ta 2.1 teška za 549 ili ide lako.
Vidio sam proljetos kako radi Imt 549 i roto drljača od 2 m.
Ide u jesenskom oranju, ali traktoru baš nije lako.
Zato mislim da bi kod nas za 2 m trebalo 60, 65 ks da to ide u svim uvjetima.
Jbga kako ja sa Zetor 7045 i samo 65KS gonim 2.5m sa 12 rotora u svim mogućim uslovima i traktor uvijek ima snage da primi još gasa? Ko ne vjeruje imam brdo snimaka na YT kako radim sa RD.
Planovi se promijenili, riješio sam da konkurišem za Dajca 5080 D ekoline 75 ks. Nadam se da on može goniti Rd 2.5m. Nosivost hidraulika je 2650 kg valjda je to dovoljno da nosi Rd tešku 1 tonu. U dodatnoj opremi imaju pomoćni cilindri za nosivost od 3600 kg 300 e ali mislim da to nije potrebno. Kakve su vaše preporuke.
Kolega kupio rotodrljaču, a ja mu je dovezao pošto je njegov traktor izvan upotrebe. Prava mašina, diže traktor kad naglije krenem, moja je kai igračka naspram nje...