prnjavor3
Član
žali mi se kolega kaže "jebeš brnaču kad teško radi u blatu" . Veli utuši traktor 80 ks na 2,5 m.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
reci kolegi da nema pojma,radio sam u blatu sa roto drljacom i znam dobro kako radi, ne bude to bas perfektno ali sasvim korektno uradi,i u blatu tj kad je vlaznije zemljiste ne moze joj parirati niti jedna masina,evo primjer,moj kolega bavi se uvozom masina kao dragan,i on ima frezu,sjetvospremac,tesku drljacu a roto drljace je prodao,dosla jesen da se sije psenica,zemlja vlazna,ni sa jednom masinom od navedenih nije mogao da uradi pripremu za sjetvu,nego je dosao kod mene i uzeo moju roto drljacu da odradi posao,nemojte sada misliti da velicam roto drljacu jer je imam i kao moj stroj je najbolji,ali da je dobra jeste dobra i vrijedi svake pare,najgore je kad ljudi ne znaju da rade sa masinom,ili nikako ne rade pa se uhvate da komentarisu nesto o njoj,taj kolega kaze 2,5m utusi 80ks,ja sam vec rekao i opet ponavljam imam traktor od 82ks i on radi sa rotodrljacom od 3m Lely,ko hoce nek vjeruje ko nece,nek izvoli dodje i pogleda,radio sam u blatu,u zapeknutom oranju(slomio klin i doslo do ostecenja zubcanika te glave),znaci u svakvavim uvjetima i niti jednom nisam utusio traktoržali mi se kolega kaže "jebeš brnaču kad teško radi u blatu" . Veli utuši traktor 80 ks na 2,5 m.
Teska drljaca je izuzetno dobra masina,narocito kada upekne oranje ona tu dolazi do izrazaja,ali da bi teska drljaca radila posao ona mora biti stvarno teska i za nju moras imati dobrog ridjana,ako ti uzmes tesku drljacu od 3-4m a ona teska 1000-1100kg mislim da to nije to,ispod 1400-1500kg za mene ne odradjuje posao kako treba,roto drljaca ima sire podrucje primjene,moze direkt u brazdu,moze ustvari kako hoces,mozes za nju kacati sijacicu ako ima hidrolift sto nije rijetka pojava,pa se tu javlja usteda u gorivu,vremenu,i sto je najvaznije,drljaca sa paker valjkom u 90%situacija odradjuje pripremu zemljista u jednom prohodu dok sa ostalim masinama moras letiti po njivi barem 2 puta da to bude dobroMislim da je i dalje pitanje da li je bolje kupiti rotodrljacu ili tesku drljacu.... Neko kaze da tesku drljacu nista ne moze zameniti, a neko kaze da rotodrljacu nista ne moze da zameni.