Roto- drljača

mene zanima rotodrljaca od 3 metra koja radi sa kardanom 1000 ili 1000eco. jer samo te dve brzine traktor poseduje.

mene zanima rotodrljaca od 3 metra koja radi sa kardanom 1000 ili 1000eco. jer samo te dve brzine traktor poseduje.
ne znam kakav je to traktor koji nema 540 ili bar 750 kardan,u svakom slucaju bi bilo pozeljno da kupis rd koja ima "mjenjac" za kontrolu rada brzine radnh tijela,jer da tjeras rd na 1000 o/min, mislim da traktoru nece biti svejedno

Ima roto drljaca koja je 3m a može da trpi traktor preko 200konja. E takva RD nemoze da ide na 540 obrtaja , jer nemoze da postigne. Zato se tera na 1000 obetaja. Ali da nebi ja sad pisao napamet pogledaju npr. na ovu Amazone što sam kacin u predhodnom postu isto pogledaju i na Lely novije generacije , kao i na Sigma King. Pa cu onda reci tačno o cemu se radi.

Sa tom od 3 metra ce se sprdati. Traktor je steyr 6165. Sigurno da moze mu se ubaciti i 540 kardan. Ali mislim da je jeftinije naci rotodrljacu na 1000 obrtaja.

Ima roto drljaca koja je 3m a može da trpi traktor preko 200konja. E takva RD nemoze da ide na 540 obrtaja , jer nemoze da postigne. Zato se tera na 1000 obetaja. Ali da nebi ja sad pisao napamet pogledaju npr. na ovu Amazone što sam kacin u predhodnom postu isto pogledaju i na Lely novije generacije , kao i na Sigma King. Pa cu onda reci tačno o cemu se radi.
Hvala puno kolega na odgovoru,drago mi je da sam naucio nesto novo,nisam bio upoznat sa tom cinjenicom.
Vjerovatno zbog izlaza kardanskog vratilo,odnosno hidrolifta i sijacice,potrebno je tih 1000 obrtaja

Evo slikao sam na Lely .
2vi1ctg.jpg
30wpogp.jpg

Prvi red ispod broja obrtaja je kardan sa srafom kao osigurac , drugi red je sraf treci red je matica koja ide na taj sraf , posle ide kardan koji ima sarzer ( Leli sistem osiguraca na kardanu ) i zadnji red je osigurac od metala koji ide u sarzer na tom tipu kardana. Ne znam cemu je sve ovo bitno?

- - - - - - - - - -

Same . Da za tu RD kao u oglasu.

kakve su imt roto drljace? jesu izdrzljive? bilo kakvo iskustvo je dobrodoslo.

Napokon kupljena RD. Od svega sto sam video na placevima izbor je pao na ovu. Radni zahvat 3m, klinovi upolovaceni, zadnja daska, mehanizam za brzo kacenje. Nadam se da ce odradjivati posao bez greske. Posebno bih se zahvalio clanovima bomet i savoris na velikoj pomoci i savetima u vezi kupovine i odabira RD.

IMG_7199.jpg

IMG_7200.jpg

IMG_7201.jpg

IMG_7203.jpg

Marka je Frandent Italijanske proizvodnje. Proverio sam sve luftove i nije ih bilo, takodje smo kacili na izlazno vreteno traktora i nije se cula nikakva buka, lom ili nesto bila je potpuno besumna. Mozda manje poznata marka kod nas ali ih ima dosta na YT a proizvode se jos uvek. Trazio sam Lely Terra sa novijim reduktorom i nosacem ali sam se nagledao svacega kod njih.
Bio sam i kod Slavoljuba pokazivao mi je nove klinove od Pegoraro RD, jesi li ih ti porucio?

Jedan snimak testiranja novijeg modela.

Iskreno nisam do sad cuo za ovaj model niti se sa njim susretao. No, bitno je da je ona u dobrom stanju, na prolece u akciju pa ces tek videti cime raspolazes i kako je traktor nosi. Da to su bili klinovi za mene, preuzeo sam ih, jos da namontiram.

https://www.industriehof.com/en/catalogue/c1/c2/

Na ovom linku imaju dimenzije klinova, kao i podaci o samoj drljaci, ima tu i Frandent, naci ces

Poslednja izmena:
bomet

Predpostavio sam da su za tebe jer si rekao da trebaju stici.

talianu

Hvala druze. Za sada nemam nameru. Sto se tice hidraulika ne pravi mu poteskoce niti podize prednji kraj. A pominjao sam da je vec bila proba traktora sa RD Lely 3m sa klinovima i u toj kombinaciji na dubini od 10cm je radio bez problema.

Napokon kupljena RD. Od svega sto sam video na placevima izbor je pao na ovu. Radni zahvat 3m, klinovi upolovaceni, zadnja daska, mehanizam za brzo kacenje. Nadam se da ce odradjivati posao bez greske. Posebno bih se zahvalio clanovima bomet i savoris na velikoj pomoci i savetima u vezi kupovine i odabira RD.

ova daska ti je bila naprijed i neko ju je stavio iza,bez mogučnosti štelovanja visine nema smisla!
inače rotodrljača izgleda super i sam sam u potrazi za nekom od 2.5m

Sa ovom duzinom klinova ce imati funkciju, a kada budu dosli novi ona ce morati ici napred a nazad cu napraviti gredu sa stelovanjem preko vintova. Negde sam pronasao na internetu da istu dasku nosi napred i pozadi sto mi nema logike mada se kod moje RD po farbi ne poznaje da je daska nekada stajala sa prednje strane.

Bio danas sa drugom da gleda rolobalirke, pa ja usput gledao roto drljace, bili na nekoliko placa....
Bili prvo u Pojate, Kaonik, Veliki Siljegovac, nije bilo nekog izbora ni kvaliteta.

pa onda nastavili do Jasenova, ovde se vec ima sta videti sto se tice rotodrljca, ova u garazi mi se jako svidja, pa ce mozda biti pazara ako prodam spremac i ako Dragan82, odobri neki popust.:osmeh:

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh