Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
ne znam kakav je to traktor koji nema 540 ili bar 750 kardan,u svakom slucaju bi bilo pozeljno da kupis rd koja ima "mjenjac" za kontrolu rada brzine radnh tijela,jer da tjeras rd na 1000 o/min, mislim da traktoru nece biti svejednomene zanima rotodrljaca od 3 metra koja radi sa kardanom 1000 ili 1000eco. jer samo te dve brzine traktor poseduje.
Hvala puno kolega na odgovoru,drago mi je da sam naucio nesto novo,nisam bio upoznat sa tom cinjenicom.Ima roto drljaca koja je 3m a može da trpi traktor preko 200konja. E takva RD nemoze da ide na 540 obrtaja , jer nemoze da postigne. Zato se tera na 1000 obetaja. Ali da nebi ja sad pisao napamet pogledaju npr. na ovu Amazone što sam kacin u predhodnom postu isto pogledaju i na Lely novije generacije , kao i na Sigma King. Pa cu onda reci tačno o cemu se radi.
Ovo prvo je kardan, drugo je nova osovina. Jer na 1000 obrtaja ide sitno nazubljena. Sa 21 zub. I prema tome i kardan se menja. A sta je ovo trece?Evo slikao sam na Lely .
Napokon kupljena RD. Od svega sto sam video na placevima izbor je pao na ovu. Radni zahvat 3m, klinovi upolovaceni, zadnja daska, mehanizam za brzo kacenje. Nadam se da ce odradjivati posao bez greske. Posebno bih se zahvalio clanovima bomet i savoris na velikoj pomoci i savetima u vezi kupovine i odabira RD.
ova daska ti je bila naprijed i neko ju je stavio iza,bez mogučnosti štelovanja visine nema smisla!
inače rotodrljača izgleda super i sam sam u potrazi za nekom od 2.5m