Ja radim sa Falc (Maschio) od 2.5 sa rešetkastim valjkom i noževima, moja ima 12 rotora sa po da noža a 2.5m obično imaju 10 rotora sa po dva noža a pogoni je Zetor 7045 koji ima 65 ili 70KS i nije mu posebno teško, idem četvrtom sporom i 10cm dubine što je sasvim dovoljno za kukuruz ili pšenicu a nije preteška ni za nositi jer po katalogu ima oko 1000-1100kg. Prvi susjed je imao Massey Ferguson 3060 (80KS) i Krone RD od 3m sa trokutastim noževoma/klinima i paker valjkom ali neka najteža moguća verzija RD, mislim da je namijenjena za rad u zemlji gdje ima kamena, to je masivno nevjerovatno. Bila mu je poteška za pogoniti a i za nositi dok nije stavio tegove. Sad ima Fendt 309LSA (86KS) i lakše mu je raditi dosta ali je ipak van svake mjere teška, traktor se ljulja kao pijan kad je nosi a naprijed ima 300kg tegova. U mom kraju samo on ima RD od 3m, ima jakih traktora ali putevi nam nisu za tako široke priključke, jako je teško odnijeti nešto do parcele zbog medja, ograda i drveća koje ljudi gaje uz put.