putin
Član
moze bez problema raditi sa njom a i nositi je....
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
2,5m je ceo sklop,roto drljaca je malo sira ali radi perfektno na pojedinim parcelama gde je zapaljeno idem direktnu setvu.Jel to 3 metra ili 2,5 m?Vidim na sejalici TYP 25.
Ja sam prošle godine radio direktno u suncokret ,soju i 1 kj strnjišta ( za probu) ali uslovi su bili daleko optimalniji nego sada.Sada sam preleteo tanjiračom I onda RD .
nema tu druze razlike kakva te godina strefi pa ti je to to,samo je njiva bolje spremljena u odnosu na tanjiranje pa sejanje...I kakvi su rezultati bili u soji i strništu sa direktom sjetvom mislim na prinos? Ima li kakvih slika?
E pa ova vaša konstatacija nepije vodu i odgovorno tvrdim da razlike i to velike postoje, agrotehnika pripreme zemljišta za setvu je važna operacija bilo kakva da je godina razlike postoje negde manje ali uglavnom su one bar na mom terenu velike a još nešto treba da se zna poljoprivredna proizvodnja se negleda samo u jednoj godini veš višegodišnji prosek e tu ćemo se pitati dali rasturivač đubriva je najbolja sejalica ?.nema tu druze razlike kakva te godina strefi pa ti je to to,samo je njiva bolje spremljena u odnosu na tanjiranje pa sejanje...
prinos je dobar kada godina to dozvoli,ove godine kod nas je svo zito bilo dobro i onom sto je sejao rasturivacem i meni sa roto drljacom..
Imaš u temi pšenica 2012/2013 slike u vise faza pšenice kao I prinos I agrotehnika. Bio sam zadovoljan ali kao što kaže GANGA ipak neka osnovna agrotehnika mora biti ispoštovana I rezultati neće izostati .Ove nisam to ni radio nego sam rešio ili da poorem ili istanjiram a želja mi je bila da uradim gruberom pre RD. U radu RD direktno u soju, suncokret I pšenicu veći su problem kod žetvenih ostatak koji ostaju na površini I usled nekvalitetne sejačice (u mom slučaju IMT) ne može svako zrno da se nađe ispod zemlje.Prošle godine najbolje mi žito bilo na sojištu direktno rađenom RD I oranom kukuruzu pa RD . Sadu sojištu koje je urađeno tanjiračom zatim RD bukvalno ni jedno zrno ne možeš naći na površini.Tako da ubuduće zbog 5-6 litara nafte vise neću raditi direktno.I kakvi su rezultati bili u soji i strništu sa direktom sjetvom mislim na prinos? Ima li kakvih slika?