Ima ko zna.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Jedno pitanje pošto vidim da se razumete u ovo, kolika je dubina traga pogonski točkova kad je sejalica skoro prazna a kolika kada se optereti sa 300-400 kg. semena i kako tada regulišemo dubinu ulagača semena pošto predpostavljam a nisam baš siguran da i kod njih dolazi do pomeranja dubine sa opterećenjem pošto su montirani na istu šasiju gde i pogonski točkovi. Hvala vam unapred naodgovoru jer mi je to veoma bitno da nepravim greške kao prošle godine.onda idu dublje pogonski točkovi,ulagači (lule) su nezavisni
Hvala na priznanju ali nisam ni ja pametnjaković koji se u sve razume pa tako ni ovde, a namerno sam vas pitao ovo jel ovo što ste napisali nema veze sa vezom jel sejalica ima svoju šasiju na kojoj su postavljeni nosači točkova i točkovi koji nose tu šasiju tako da samo može guma da pukne od opterećenja a ulagači neće ići dublje ama baš ništa, za dubinu setve postoji različiti tipovi mehanizama sa kojima se određuje dubina setve pod uslovom da je zemljište pripremljeno adekatvo i da se željena dubina može postići ili ako je preduboko spremljen setveni sloj isti taj mehanizam služi i za da nazovemo tako neide duboko - ovo netreba praktikovati jer tada posteljica nije tvrda kako se radi normalno i kako treba. Ako vas još nešto zanima pitajte slobodno koliko znam iz četrdesetak i koju godinu druženja sa njivom ponešto sam i praktično naučio pored nezavršenog fakulteta.ako se vratitš par postova unazad primetićeš da sam ja postavio pitanje u vezi kombinacije RD i žitne sejalice
a to znači da se ne razumem....
stariji si od mene i verovatno prlično duže se baviš poljoprivredom pa bi trebalo da si naučio neke stvari,dal kroz greške ili ne nije ni bitno
ali bilo bi veoma korisno da čujemo neko iskustvo pozitivno ili negativno da ne bi ostali grešili
što se tiče gore citirane moje konstatacije...nisam smatrao da u velikoj meri pritisak na šasiju može uticati na dubinu setve...
Dragane,ovu roto drljacu nam je dovezo komsija iz Italije,prvobitno je bila 3m ali smo je skratili na 2m.Gde je kupljena ta RD. ?