Roto- drljača

A kolika je ukupna potrosnja na ha ako se uzme i predhodni prohod gruberom ili tanjiracom. Licno me zanima.

Kod mene je oko 8-9 l po jutru.Razloga ima više.
Ne nosim sejalicu pa preklapam znači više prohoda,uglavnom idem direktno (bez predhodne obrade) i treće najbitnije ne vozim zapadnjaka već "Lukašenka".
Ali sobzirom kakav posao uradi prezadovoljan sam.
Sutra pravim pauzu prelazim na setvu da posejem ovih 20-tak jutara što sam spremio da me ne bi vreme iznenadilo.subote ili ponedeljka još desetak .

evo malo danasnjih fotografija sjetve psenice glavna uloga CASE 4220 + RD KRONE 2 ,5 I IMT 539 I SIJACICA IMT
5x09wz.jpg
,
66b6gn.jpg
23gzlm0.jpg
29efdc.jpg

ma ne , nego je bilo malo vlazno kisa nas je jednom potjerala iz njive , pa je ispocetka malo lijepilo ali kasnije je bilo sve o.k.

Kako završavate parcelu sa ovakvom kombinacijom RD+sejačica?
npr ako vam ostane širina 1 metar kako njega posejete a da remetite već posejano?

Kako završavate parcelu sa ovakvom kombinacijom RD+sejačica?
npr ako vam ostane širina 1 metar kako njega posejete a da remetite već posejano?

Prođem s RD po tome, nema druge pošto sijem direkt u brazdu.

Eventualno da je pređeno s nećime prije, može se RD podić i spustit samo sijačicu da sije te zatvorit višak redova kao što vi radite, no ...

Nisam jer su im držači pokidani(takvi su bili) pa nisam hteo da ih iscepam do kraja kad ih namestim koristiću ih ali samo da hvataju koji cm ispod traga točka.

Moje licno misljenje je da to nije losa stvar , jer obicno najbrze propadaju one dve glave , koje su tacno iza tockova.

Koristiću ih naravno .Sad se sprema za menjenje ulja u reduktoru i kućištu i spava do proleća ako budem zadovoljan i na proleće sa njom prodajem setvospremač.
Jel neko probao da kombinuje sejalice za širokoredne useve sa RD?
Naravno i onaj lift za sejalicu da mi nađeš preko zime.

Ako stavis sejalicu tacno na 75cm onda mozes da radis u paru sa RD bez ikakvih problema.

Imam 5 baterija na sejalici pa ću probati nešto da iskombinujem. Ako ne uspem onda po starom.
Mada mislim da može i sa 4x70 malo se preklapa trag RD ali red sa semenom se ne dira.

Ako ides na 4 baterije onda ide ovako 37.5+75+75+75+37.5 Eto svida gde je + tu ti je red. Ne moze 5x70 je 350cm . Onda bi islo ovako 35+70+70+70+70+35. Ovakva kombinacija moze ali uz RD od 3.5m

Nazad
Vrh