Roto- drljača

Direktno na neorano zemlju i 4-5km/h je mala brzina??,pa s kojim strojem se može brže ič i još da pripremi za sjetvu?
RD ni ne treba veču brzinu za rad od 6-7km/h,mada puno zavisi o tipu zemljišta,za veče brzine tu je sjetvospremač..

AKo se traktor greje,ili mu je preteško ili je kiler zapunjen s raznom prljavštinom..
Pravo da ti kažem ovo je prva RD kod mene u selu i stvarno ne znam šta je brzo a šta sporo.
Zemlja je teška za rad ( ritska crnica) orem sa 130 ks 3x40cm.
Kiler je očišćen pre rada.

talijanu ako oces frezu , dobices frezu. Samo molim te zegrebi sa necim te njive , pa posle teraj RD siguran sam da ce ici mnogo brze.

dzt5oi.jpg
2euh9w4.jpg

Oce , jer su ove RD predvidjene do 200ks. A za preko onda ide RD Sikma KING

- - - - - - - - - -

Ides u lov :osmeh:

Kiraj kakvi su utisci?
Pošto sam radio nešto čudno,utisci su zadovoljavajući.Naime rađena je setva na kukuruzištu koje nije paljeno niti je kukuruzovina odnesena.Juče sam prošao sa onom spravom što liči na gruber uz dosta gušenja .Dubina 7-8 cm.Posle smo izašli da probamo RD i setvu.Utisak je da je RD stvorila uslove za setvu.Seme je lepo položeno ali kukuruzovine ima preko cele površine.Izgleda da je RD sve iznela na površinu..Kad budemo sejali u suncukretište ,izneću prave utiske .Rale je uradio koju sliku pa će verovatno postaviti kako izgleda setva u kukuruzištu.

Pošto sam radio nešto čudno,utisci su zadovoljavajući.Naime rađena je setva na kukuruzištu koje nije paljeno niti je kukuruzovina odnesena.Juče sam prošao sa onom spravom što liči na gruber uz dosta gušenja .Dubina 7-8 cm.Posle smo izašli da probamo RD i setvu.Utisak je da je RD stvorila uslove za setvu.Seme je lepo položeno ali kukuruzovine ima preko cele površine.Izgleda da je RD sve iznela na površinu..Kad budemo sejali u suncukretište ,izneću prave utiske .Rale je uradio koju sliku pa će verovatno postaviti kako izgleda setva u kukuruzištu.
Nešto što sam primetio od prošle godine a to je gde sam išao sa gruberom letos a i sada nema sirka pšenica je sejana i zbog toga a gde je tanjirano ima ga, i gde prođe RD videćeš da je korenje ili gore na površini ili tek sa malo zemlje što je veoma dobro naime govorili su mi da sirak hoće da izmrzne kada se nađe na površini tako ta je prednost RD višestruka pored kvalitetne setve. Kiraj sretan rad.

vladj ovakve freze mi nude najmanje 10 komada , ali ne kupujem jer nemam zainteresovanih za njih. Na zalost ima ih samo od 3m.

Citam ovo sto je napisao gospodin Ganga i bas je poucno , kao i ono sto mi je reko ove godine na sajmu u N.S. da je najbolje preci njivu gruberom , pa RD i posle setva. Hvala jo sjednom.

Ipak ću ja postaviti slike koje je Rale juče uslikao.

Dobro ovo izgleda kiraj,malo je vise izbacila ove kukuruzovine na povrsinu ali to je upravo odlika RD,da vidis samo kako pocisti kad ima korova u zemlji sve to ona povadi,dan dva na suncu 90%korova se sasusi.

Momci kako vam ide potrošnja sa RD?
Danas spremio deset jutara sutra nastavljam,
Malo sam se uštosio.brzina oko 7km ,.Ide lepo.
Čim se njiva kako kaže Dragan "zagrebe" ide RD odlično. Iznenadio sam se kako je lepo radila u pšenici direkto u strnjište(doduše u tom delu je neka laka zemlja).

RD+sejalica od 2,5 m ,juče urađeno 11 kj i potrošio oko 60 litara.Kažem oko 60 litara zato što sipam iz kanti.Danas sam vozio malo brže ,kad budem sipao gorivo videću potrošnju.

Nazad
Vrh