ROTACIONA svetla na poljoprivrednim masinama!!!

Grlo je metalno za masu,a ispod je plocica koju potiskuje opruga tako da struja bude u kontaktu sa strujom sijalice.
Ovakvo je grlo
http://img2.imagetitan.com/img.php?image=35_3403.jpg
http://img2.imagetitan.com/img.php?image=35_2764.jpg
(nisam stavio IMG tagove namerno)
Koliko je relej para od prilike??
Posto je cale za sad uzeo onu obicnu na magnet samo da izgura sezonu,ja ovo radim ujaku pa bih da napravim nesto solidno za relativno malo para.

U al' su ti slike ko neizrezbarene krigle :haha: Rele 100-150 din,sijalica ~ 200, grlo - na otpadu ili kod majstora.

Ako staviš neki bolji prekidač ni rele ti ne treba za 20W sijalicu. Al' neće ni da škodi. :D

Imaš li sliku? Ja nit imam svetlo u kabini nit sad mogu da se setim gde mi je prekidač zadnjeg fara (ako nije na samom faru). Inače tip prekidača za zadnji far (oni potezni) će sasvim odgovarati i za rotaciju.

Bas taj koji je kako ti kazes potezni tj ima kao "kapicu" koja se povuce i far radi.
Na 560 je na samom faru,a isti takav je i u kabini za kabinu,dok je na 533 u kabini prekidac za zadnji far.

Proizvodjac LUCAS Electrics V.Britanija, sa original stubicem 4500 dinara, BM Bozic, Tosin Bunar N.Beograd, kod Studentskog grada.

~Kiki~ je napisao(la):
Daj sliku nosaca rotacije , moze u temi o rotaciji . :cao:
2cn9xn4.jpg

Danas sam kod ujaka postavio rotaciju,sve sam upakovao ali jbg tel nisam nosio.
Rotacija pijacarka po 1000din,drug napravio obarajuce postolje za 300din,prekidac 100,5m kabla 80din. Ruke: ne procenljivo. :D

@ FL - Hvala ja sam baš tako nešto hteo , ali mislim da će biti na srednjem stubu . :ppozdrav:

Danas zavsih drzac za rortaciju koji sam postavio na rusa ostalo samo jos da ga ofarbam u crno i da prikopcam rotaciju.... Dal neko moze da mi kaze kako je prikopco rotaciju(na rusu) tj. sa cega da svucem struju za rotaciju i dali mi je potreban relej? stavljam sutra slike posto nisam mogo da stignem uslikat :cao:

Moje iskustvo sa rotacijskom svetlom da treba visje postaviti za oko 1/3 visine rot.svetla od toga kako sad stoji,jer smeta odbljesak u kabini nocu.Ili napraviti sa mogucnoscu podesavavanja visine.Slika u prilogu kako sada stoji.U ogledalu ne smeta.
35hdylh.jpg

Nazad
Vrh