Romanovske ovce

stala mi statistika nemam novih informacija sigurno prebrojavaju jaganjce.javice se oni vec
jesi rešio da nabaviš nešto pametno kad se javljaš u ovoj temi? Kad si već tako moćan gazda a hranu imaš za dz kupi par komada pa da dogodine pokažeš ovima što se slabo razumeju šta je romanovska ovca kad dođe u prave ruke.

nebi prezivela tri dana na mojoj hrani.i nisam ti ja nikakav gazda ja sam covek sirotinja zato i nemogu sebi da priustim pravu hranu za tako zahtevne ovce ali ovo sad sam napisao najozbiljnije bez provokacije.

Ipak razmišljaš o romanovskoj. Napreduješ. Malo se šalim. Sad ozbiljno. Prelistaj malo temu od početka ima jako dobrih i stručnih podataka o ovoj rasi.

ne fali meni podataka o njoj ja sam se raspitao kada sam trazio koju cu rasu da nabavim.i ovo sto sam sve prethodno pisao ,pisao sam zbog toga sto mi podatke o jagnjenju oci u oci nije niko dao kao ove na forumu a kada sam napisao to svi su me odmah napali zato nisam hteo da odustanem jel svi privatno pricaju druge price.

trazili smo i mi od tebe podatke oci u oci u vezi ishrane tvojih ovaca i dobili ovo
"evo ukratko kosta me samo baliranje 2 jutra deteline 800 bala kukuruzovine 800 bala soje sve ostalo za dzabe kojekakvi lomovi i otpadi iz mlinova, iz cardaka sto ostane na dnu kukuruza kod mene i jos neki ljudi koji mi daju da nebi bacili cak sam uracunao i gorivo da to sve dovezem i bagercic da jednom godisnje ocisti ovcarnik 100e.pa racunaj.ocemo li sporo racunate da cujem?"
Posle nekog vremena cujemo i ovo
"dodao sam u silazu ljusku od suncokreta i kredu i pocele su solidno da jedu oko 4kg po glavi dali je to dovoljno"

dobar start drug:)
@petrovo,to na zadnjoj slici je jagnje februarsko,nisu sisane pa imaju jaku vunu al su za svoju starost extra odgajene i krupne,inace parene su pocetkom oktobra sve sa snimka

a evo i male koju sam pazario zajedno sa kolegom ub-banjani
ovako izgleda sada
21drlgy.jpg

slika sa rodjenja
1zlpq86.jpg

majka joj je prva s leva
1zgbyn7.jpg

i ponosni tata
33xdk6q.jpg

te cetvorke sam pratio od rodjenja i uspeo da pazarim jedno z iz tog legla:)

Krajem januara pocetkom februara

---------- Poruka napisana u 18:12 ---------- Prethodna poruka je at 18:11 ----------

Hvala hvala druze

---------- Poruka napisana u 18:24 ---------- Prethodna poruka je at 18:12 ----------

Nastavljeno je sa istom ishranom:300grama granula sa 16%proteina, livadsko seno po volji, 200grama stocnog brasna i mineralka.

trazili smo i mi od tebe podatke oci u oci u vezi ishrane tvojih ovaca i dobili ovo
"evo ukratko kosta me samo baliranje 2 jutra deteline 800 bala kukuruzovine 800 bala soje sve ostalo za dzabe kojekakvi lomovi i otpadi iz mlinova, iz cardaka sto ostane na dnu kukuruza kod mene i jos neki ljudi koji mi daju da nebi bacili cak sam uracunao i gorivo da to sve dovezem i bagercic da jednom godisnje ocisti ovcarnik 100e.pa racunaj.ocemo li sporo racunate da cujem?"
Posle nekog vremena cujemo i ovo
"dodao sam u silazu ljusku od suncokreta i kredu i pocele su solidno da jedu oko 4kg po glavi dali je to dovoljno"
evo opet me prozivate naravno da nisam ja pravio silazu nemam ja od cega i sa cim to mi daje prijatelj zato sto sam mu pomagao 15 dana dok je pravio silazu.nisam hteo na ovo da odgovaram ali sam se danas predomislio prosto to je jace od mene volim istinu i pravdu ali pre svega istinu

ne znam zašto ne mogo vidjeti fotke.. neke ndim..a neke ne ...ovi zadnje ne vidim..vjerojatno mo komp loš

---------- Poruka napisana u 21:32 ---------- Prethodna poruka je at 21:30 ----------

za @ rus
glavno da su ti ovčice zadovoljnje...sve ostalo nije bitno!

ub ja neznam da li si ti zlonamjerno shvatio ovu poruku rus je u pravu i ima pravu da drzi koju hoce rasu ovaca
a sto se mene tice ja sam slike svojih ovaca postavljao a kad bude novi postavicu

evo opet me prozivate naravno da nisam ja pravio silazu nemam ja od cega i sa cim to mi daje prijatelj zato sto sam mu pomagao 15 dana dok je pravio silazu.nisam hteo na ovo da odgovaram ali sam se danas predomislio prosto to je jace od mene volim istinu i pravdu ali pre svega istinu
Samo sam izneo cinjenice, to su tvoje reci ne moje, ako ovo smatras prozivkom onda si prozvao sam sebe...
Koliko si silaze za tih 15 dana "dobio" posto neces da kazes da si je zaradio radom koji si mogao naplatiti u novcu? Tebi je lako ti svu hranu "dobijas" u tome lezi tajna tvog uspeha, zato pokusaj da nadjes nekoga ko je nabalirao po hiljadu bala soje i kukuruza mozda ti pokloni ako mu ne treba i onda ce te kostati samo detelina i to dva jutra i bagercic

Nazad
Vrh