Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
imao zapisano kad se ojagnjila prvi put, nisam stvarno video kad se parila ali zato znam kad se ojagnjila drugi put, kad se oduzme vreme koje je potrebno da posle oplodnje nosi jagnje, ostaje 15 dana tacno, ni u dzep mi ni iz dzepa hoce li neko poverovati ja kazem da je informacija 100:% tacna, to mi se samo jednom desilo i samo sa tom ovcom...dejan26 je napisao(la):Entuzijasta drugar,verovatno se salis kad si ovo napisao za tacno 15dana?Ja jos nigde nisam cuo da je to neko imao,a i fiziloski tesko da je to ostvarivo,s'obzirom na duzinu trajanja ciklusa ovce.Ja sam imao sa 35dana i to jednom u zivotu,sa 42dana to se desasvalo cesc,a uobicajeno je ako je sve kako treba 8-10nedelje posle jagnjenja da ostanu sjagnjenje.
sarbanac je napisao(la):Jagnjad počinem odvajati 10 dana ...............................a jagnjad su priviknuta na koncentrat i seno
Prvo: postoji posebna tema vezana za ovu problematikuEdin Crnalić je napisao(la):Gospodo, može li mi kod od Vas detaljno pojasniti pravilan način odlučivanja jagnjadi od ovaca. Bojim se mastitisa i sličnih problema, pa gotovo da spavam sa svojim ovčicama (kubljene od gosp. Njegića). Pošto ima različitih mišljenja ili principa jednostavno nisam siguran koji je ispravan. Od kojeg dana nakon jagnenja se jagnjad odvajaju od ovce, koliki su vremenski intervali i slično. Zahvaljujem Vam na pomoći unaprijed.