Romanovske ovce

rajko gmilanovac je napisao(la):
@sarbanac
Ostao sam ti duzan jos od proslog puta odgovor o rezultatima poluromanovih naime letos su mi se ojagnjila prva 4 jagnjeta koja su bila stara godinu dana pri jagnjenju ukrale su parenje rano mojom nepaznjom 3 su dale dvojke i jedna jedno ocekujem od marta njihovo drugo jagnjenje i prvo jagnjenje jos 5 pa cemo videti rezultate zasad su sve u dobroj kondici i lepo su se rasirile i teske su od 50-55kg. Inace imam ih tako malo zato sto vec cetvrtu turu za redom od romanova imam 80% muskih jagnjadi ko u inat :ppozdrav:

Obilazeći nekoliko uzgajivača romanovske ovce na krajnjem sjeverozapadu R.Srpske primjetio sam da je odnos muške i ženske jagnjadi 30%:70%.Pošto se to ponovilo i u sljedećem jagnjenju, ta me pojava posebno zainteresovala. Molio bih i ostale uzgajivače romanovske da nešto kažu o tome.
Samo da napomenem da su ovce u ovim stadima uglavnom porijeklom iz Han Pijeska, i kako neki kažu "Ruska linija".
:sta:

drze cene dobro,u Srbiji se mogu kupit jagnjad cistokrvna za 100 eura komad sa 3 meseca starosti,150 eura za dvisce od 7-8 meseci.ovnovi kvalitetni oko 200 eura

Ja govorim o muškoj jagnjadi uslovno rečeno.U pitanju su minimum trojčad,težine oko 30 kg i starosti 5-6 mj.
Post je spojen: [time]1295437622[/time]

Iste su cene u Srbiji i za musku i za zensku.Ja dok ne vidim na podoju da sisaju troje ili vise na rec ne verujem nikome.a kad su toliko stari samo na rec mozes verovati

Tako je .Osim što možeš da ih obilježiš dok su još pod sisom.
Post je spojen: [time]1295439184[/time]

Sve zavisi,kod mene licno(broj je toliko mali da se to ne moze smatrati reperom),sa 3 meseca najbolje jedince je imalo oko 25 kg,a najlosije oko 15kg.oni su cudni jako nekad napreduju ok pa onda potpuno stanu pa tako opet.

pozdrav,javljam se iz BL i interesuje me gdje mogu da nabavim 10 ovaca za maticno jato(sjagnjne) usput nov sam u ovom i sve sto znam od ovaca je to sto sam procitao na ovom forumu a imam 11 dunuma zemlje.savjeti,sve prihvacam

Evo me, stanje se koliko-toliko normalizuje posle poplava koje nas zadesiše, prave posledice tek prestoje, ali Bože zdravlja. :ppozdrav:

Kao prvo, želim da se zahvalim svim kolegama koje su me kontaktirale i nudile pomoć, bilo ih je puno (samo sam za jedan dan imao više stotina telefonskih poziva poziva). ::svaka cast::

Prinove su svakodnevne, ne spavam već duže vremena. Fotografije će biti uskoro.

Hvala Dragane. :ppozdrav:

Nazad
Vrh