Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
breke kolega ima tu vise faktora,ako je ovan mlad onda se desava ovo o cemu toma hp pise,takodjer mlad ovan a vise ovaca u estrusu odjednom moze izazvati isto malu plodnost i jedna veoma bitna stvar ako su ovce bile na pasa u vreme pripusta a susa velika onda nazalost ovca daje mali broj jagnjadi nebitno sto je romanovka a prepostavljam da je to razlog jer ako su imale trojke i odmah posle toga se parile onda je susa i sprema ovaca kombinacija za takvu plodnost,ja nedrzim r ali takvih rezultati se javljaju kod drugih rasa iz ovih navedenih razloga,nadam se da ti je objasnjenje pomoglo
Одлично,надам се да смо разјаснили неке ствари....
Moramo da pisemo prijavu,za ne ovlasceno otvoren muzej.
Ja se kolega iskreno nadam pošto ti je ovca na uzlaznoj putanji da će u martu da da 6 komada pa da se pročuješ kao vrstan odgajivač u ovom delu Europe.kolega Kvrcoje, ja se nebih slozio sa tobom. zenkice iz cetvorki i petorki jesu sitnije ali vec u drugoj godini dostizu normalnu i odgovarajucu tezinu i fizicku zrelost, a i sanse da i one budu veoma plodne su neuporedivo vece nego kod jedincadi ili dvojcadi. Ipak je glavna karakteristika ove rase brojno leglo. Ja sam imao tu srecu da su mi i prveskice davale trojke , a vec ove godine jedna je dala i cetvorke, a njihova majka je takodje iz cetvorki i mislio sam da nikada nece biti prava ovca u fizickom smislu. Ona sada ima oko 60 kg i u septembru je dala 5 , a pre toga u januaru 4, sledece jagnjenje je u martu ove godine. Znaci od septembra 2011 kada se parila do marta 2013 ona ce imati tri jagnjenja za 17 meseci racunajuci i period od parenja u martu ostaje da vidim koliko ce leglo biti, mada se nenadam bas brojnom jer se parila nepun mesec od jagnjenja petorki.