Rolo balirka.

Koliko bi pravila bala godisnje?
Prednosti su joj sto ima sirok pikap i veze mrezom.Neznam kako su snabdeveni rezervnim delovima ako nesto zatreba u sezoni.
Moje neko misljenje je ako vec dajes toliko para uzni neku poznatiju marku staru dve tri godine,tu bar mozes obezbediti delove za jedan dan.........

najmanje 500 bala imam rusa 82 s kakvim bi mogao da radi a tovarivac mi je na imt 539 ne bi smeo veceg precnika od 120-120 a sirina pikapa mi je potrebna jer sunce grablje v9 mi baca na 150-160 cm taaman da pokupim sa welger 61

ursus 543 smo i mi gledali pa sa zvao corica da pitam gde moze da se vidi, on me uputio u supljak kod coveka koji je navodno prvi uzeo u srbiji i naredne godine jos jednu, on je prezadovoljan, jedino sto nema servisera u srbiji za njih, ali kaze da nije bas nesto ni potreban jer je presa izuzetno jednostavna, jedino za delove ne znam.... a vidim da ih sad ima i u malim pijacam i u malom pesku

Напокон стигла....

yh93qQr.jpg

Купљена је у месту Луње 20 км од Базела у Швајцарској. Имао сам проблем са превозом зато што је доста широка, шира је неких 20 цм од камиона.

РаткоПа
Овом балирком је балирано само природне ливеде. Било је договорено да идем да пробамо, али нисам имао времена. Поставићу још неку слику где се боље види вакумирка.
Да ли је трактор од 100 коња слаб за ову балирку?:ppozdrav:

Nebitno je sta se vidi i kakva je vakumirka nego balu koja je u foliji nesmes da pustis na livadu direktno jer ces da izbusis foliju pa ce ti se seno pokvariti.Treba ti uredjaj koji uspravlja balu i stavlja je na celo jer tu ima najvise slojeva folije i manje su sanse da se probusi.Ljulj je jako mekan i na njega se bala ispusta ovakko kako je sad a lucerka je toliko ostra da to nema smisla pokusavati,kako god da ispustis balu probusice je.......

Treba ti ovo..........

pozdrav ljudi treba mi savet ovih dana resio sam da prodam presu velger za kockaste bale i uzmem rolo planiram krone kr 100 ili klas rolant 34 trba mi velicina bala 100 puta 120 ili 120 120 maksimum dal ih ima neko kakve su to prese na sta da obratim paznju prilikom kupovine

Koji traktor bi vukao presu?Bala 100*120 je mnogo mala,skoro 40% manja u odnosu na 120*120.Te dve prese za koje si pitao su mnogo malog kapaciteta,mali pikap imaju i vezuju samo kanapom..............

Radio bi svega 300 bala godišnje 100 lucerke i 200 slame sve suva masa vukao bi je ursuzom c 355 a ako je slab imam kejsa 100 konja veličina bale mi odgovara zbog senjaka a i mislim da su dosta jednostavne prese za održavanje

300 bala nije malo za te prese.Koliko stoke imas kad ti treba 200 bala slame?Za claas ti je ursus slab,krone bi mogao da tera jer se letva-lanac mnogo lakse tera....sto netrazis krone KR120?

Ratkopa kakvu rolku imaš jel radiš industrijsku balu ili za svoje potrebe ,koliko sve ukupno godišnje bala uradiš?

Nazad
Vrh