Rolo balirka.

Jel moze da se uzme neka Cllaasova presa do 3000, da moze 560 da je tera ?

Послато са GT-S5570 користећи Тапаток 2

Mozda se moze naci 44s ili 62s, mada one nemaju mehanicko zakljucavanje komore pa ako kocka nije ispravna hidraulika na traktoru trpi.

Mozda 44 mada kod nas je vuku sa IMR 65, a 62 jedna ide sa Ursusom c 360. Muci se ali covek ne radi puno bala godisnje, samo za svoje potrebe.

Ja sam radio sa belorusom 820 i cllas 44 i pred kraj (200-250 bari) mu nije bilo lako nekad je znalo i da ga ugasi...a i komora se sama otvori 20-tak cm

Mozda 44 mada kod nas je vuku sa IMR 65, a 62 jedna ide sa Ursusom c 360. Muci se ali covek ne radi puno bala godisnje, samo za svoje potrebe.
I posle 2 sata kad se slegne bala 5 ljudi nemoze da je kotrlja kakvo se jaje napravi,takva bala lako pije vodu i ako treba da je nosis u stalu moras traktorom.Ja moje bale slame koje stoje napolju nepokrivene i sad dokotrljam do stale da nepalim traktor,okrugle su i posle 6 meseci.............

Poslednja izmena:
Ja sa rakulom vucem 44s bez problem a bala slegne zato ste nije dovoljno utegnuta tj kada se sa njom veze mora malo da se da po gasu i napravis je ko salamu ;)

I posle 2 sata kad se slegne bala 5 ljudi nemoze da je kotrlja kakvo se jaje napravi,takva bala lako pije vodu i ako treba da je nosis u stalu moras traktorom.Ja moje bale slame koje stoje napolju nepokrivene i sad dokotrljam do stale da nepalim traktor,okrugle su i posle 6 meseci.............

Kod nas je 95% rolo presa na valjke i vise od pola presa nose traktori od 60-65ks. Prosle godine mi je balirao 4ha covek sa IMT 558 i Welger Rp12. Bala je sabijena nenormalno. Stajale su na kisi nekoliko dana, ni jedna nije zakisla, sada su neke koje nisu potrosene pod snegom. Kako je izbalirana takva je i sada posle 6 meseci. Kada spadne sneg slikacu. Ali traktor pred samo vezivanje bale doslovno crkava. Godisnje u toj kombinaciji radi do 1000 bala trave, slame, lucerke, sasine. Dokle ce traktor izdrzati to ne znam. Kod vecine ostalih prese su podesene na ranije vezivanje i traktor se manje muci a bale znas i sam kakve ispadaju. Inace da se ne lazemo za rolo balirku cije su bale120*120 najmanja snaga traktora je 90ks pa navise, da bi rad bio zadovoljavajuc, tj traktor se ne muci, bale odlicno stegnute.

Mala je to kolicina za baliranje pa neskodi traktoru,da pravite vise bala traktor bi se razleteo...............

Od 11 uvece do svitanja,280 i neka bala..................

10covuf.jpg

jel ima neko od vas balirku fiatagri 5650? i ako da, kako vam radi elektronika, tj. automatsko vezanje?

Nazad
Vrh