Rolo balirka.

Pa zbog traktora. Ja npr imam Hesston 5650 i teram je sa 110 ks posto nemam manji koji moze. Ja baliram i sljivike gde moze proci presa al mi ne moze proci ovaj veliki traktor pa moram sa Steyr-om malim od 40 ks pa ide on al nije to posao. Ide polako i oseti se da mu je potesko. Tako napravim oko 40 bala sa njim.
Koliko bi ti imao pravis bala godisnje?

Pravim za sebe 2500 - 3000 i usluge 3000-3500 kockastih bala, ako u ovu stane ~ 20, onda oko 300, to je onda mnogo za ferca, mada ja bih odradio potrebnu redukciju sa lancanicima na presi da mu olaksam. Mada na ovoj je bala uza za 1/4, toliko je i lakse za teranje.

Inace sta moze da ima od ulaganja na ovoj presi? sem kaiseva, koja je cena i za njih, odnosno koje (neplanirane) troskove bih mozda mogao da ocekujem?

Poslednja izmena:
Sa takom Rivierom se nije niko usrećio,ova rp 15 nije skupa bolje uzmi tako nešta ili Krone ,Ako nemaš dovoljno para strpi se malo da skupiš

Potpuno ista presa,ima jedna u susednom selu radi loše bale i jako puno troši kanapa ,pisano je i po forumima našim i hrvackim da imaju ljudi puno problema sa njima i treba ti traktor bar 45 ks da je tera. Ako nemisliš menjati traktor traži Krone letva lanac

Nisam ja mislio da kupiš u hr već samo model koji mislim da možeš terati sa malim traktorom ,za carinu i porez moraš viditi kod vas

Ma znam, nego pitam onako... kod nas ne nalazim te, dobio sam ponudu hesston 5670 za ~ 2700e, samo sto je ona veeeelika.....

Dobio sam ponudu za hesston 5670, koliko je teska prvo na kilo?

Poslednja izmena:
nemoj da te zabrinjava veličina to ne znači da je jako teška npr john deere 550 je naoko duplo glomaznija od moje deutz fahr 2.30 a lakša je od nje

Ma znam, nego pitam onako... kod nas ne nalazim te, dobio sam ponudu hesston 5670 za ~ 2700e, samo sto je ona veeeelika.....

Dobio sam ponudu za hesston 5670, koliko je na teska prvo na kilo?

Idi u Kaonik ili Veliki siljegovac i ima da vidi presa da neznas koju da odaberes,trazi samo sistem letva lanac ako mislis da teras sa 539.To sto kazu da stane 20 malih u jednu veliku balu najvise zavisi od traktora ,tj. koliko moze da nabije balu,nezavisi mnogo od prese..............

Nazad
Vrh