Rolo balirka.

I racunaj prednju kasiku ili viljuskar ako nemas ni jedno ni drugo a to ti je jos + 400 i vise €

ono sto je 3000 eur nemoj ici ni da gledas, jedino ako poznas coveka i znas presu pa da je gusto sa novcima pa zato cena manja ,proletos sam kupovao presu dok sam trazio presao sam sigurno 3-4000km ono sto je bilo dobro to je 5000 i vise i ova kroneova da ima siroki pickup sigurno bi bila dosta skuplja mozda cak i za hiljadu eur

moglo bi,zet kupio takvu sad jedan dan radi pa tri pravi, krpi pa opet jedan radi moze se to srediti ali i to kosta ko svetog petra kajgana kaisevi preko 1000eur plus kopce ako je na valjke milijardu lezajeva 6-7 hiljada din komad ,plus lanci, e ove letva lanac to neznam koliko kostaju ali nisu jeftine budi siguran u to

moglo bi,zet kupio takvu sad jedan dan radi pa tri pravi, krpi pa opet jedan radi moze se to srediti ali i to kosta ko svetog petra kajgana kaisevi preko 1000eur plus kopce ako je na valjke milijardu lezajeva 6-7 hiljada din komad ,plus lanci, e ove letva lanac to neznam koliko kostaju ali nisu jeftine budi siguran u to
nemoj baš toliko da plašiš čovjeka nije baš toliko skup remont prese ,ja imam valjčaru deutz fahr i 90% ležajeva je yar 207 koji skf košta 1500 dinara dok kg koji sam stavljao i vrlo dobro služe koštaju 500 din a ovo je lanac koji ide na čitavu presu http://www.trgo-agencija.hr/lanac-gal-8187-16b-1-cx.aspx i on je 14 evra metar a lančanici su 10-20 evra .otkad sam je kupio uložio sam u nju 300 evra a imam je 6 godina i napravi godišnje stotinjak hektara sverga i svačega i još uslužno

možda i bi al bi se brzo prosro moja je koštala 4300 e a njemu bi veći problem bio priključci za hidrauliku prese

I koliko je kila, suva seno/detelina?

Samo radim sijeno i slamu. Sijeno je tesko oko 250 kg otprilike. A slamu ne znam koliko su tesko lakse su dosta. Sjenazu niko kod nas ne radi. Nekad uradim jednu balu napravim dok je zeleno pa odmah dajem bikovima oni to pojedu za dan pa se ne pokvari. Ja imam Fiatagri Hesston 5650 na kaiseve vec 7-8 godina, platio je 3700 evra. Nisam imao vecih kvarova.
Moze je tjerati manji traktor za nuzdu. Ja nekad radim sa stajrom od 40 ks sa njom i malo mu na kraju bude tesko. Nju bi fergo mogao pogoniti samo sto ona ima 3 crijeva (dizanje pikapa 1, i 2 crijeva za otvaranje i zatvaranje komore).

Koliko vidim u principu izvodljivo, ali opet puno para, mora da se odradi i dodatna hidraulika na traktoru, znaci bar jos jedno 200e....

Poslednja izmena:
Al ste navrli sa cenema rol-preše majko milena!

Evo kupio jedan kod mene u selu pre 2 godine Fiat-Heston prešu za celih 2200€, sistem na trake/gurtne, pustili je u pogon, nikakvih problema, a još k tome je i varijabilna. Ona radi sa IMT 567, a ladno bi je gonio i 540 da baš zatreba.

Za vlastite potrebe bolja netreba, a još se stigne i usluga sastrane uradit.

A šta se tiće utovara rol bala, ni za to netreba hrpa evrića, to se zabadava reši od malo gvožđa.

Ovo je moj uradak na stražnji Riko naletni utovarivač za đubar.

Sve suve bale, seno, slama, lucerka utovaram sa IMT 540 bez problema.

Uostalom, ko misli terati rol prešu sa 539 taj ni nemože napraviti teže bale da ih percika nebi mogo odnest sa njive :osmeh:

ja sam proletos gledao takvu presu tri cetri komada kod ovih uvoznika 4000eur i navise su trazili taj za 4000 imao svaki drugi kais gurnu ko kako zove a po inostranstvu su hesstonovi dosta jeftiniji

Nazad
Vrh