Rolo balirka.

Momci treba mi pomoc, ako neko zna tacno kako funkcionise elektonika na rp 12s (vezivanje mrezom) da bih znao majstoru da objasnim jer trenutno nije ispravna.
Ako ja dobro kapiram na upravljackoj jedinici treba da postoji automatski i rucni mod okidanja ili nesto drugacije?
Mikro prekidac salje signal upravljackoj jedinicu u kabini i oglasi se sirena to mi je jasno ali dalje nisam siguran...

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока
018dcd81d5f1cf9e549104c9d0db6f44.jpg

Ja imam neki Altro, prosle god umotao 100-120 bala, nije bilo problema.
Nije neka kolicina ali eto, inace ne sumnjam da je mekana konstrukcija.

Maticu, secam se da si imao neki prob sa elektonikom na presi, jesi nasao kadrog elektricara-elektonicara?

Poslednja izmena:
Ne bih da mračim, drugari imaju Poljsku kupljenu novu.Motaju mnogo sa njom i moraju da vode racuna da bale ne budu preteške inače neće da okreće, puca lanac i sto čuda.
@deks Nisam, radim sa prevezanom strujom.

Pozdrav. Da li neko ima presu John Deere 540 ili 545? Skoro sam kupio 540 model i danas sam imao prvi radni dan sa njom. Sve to lepo radi, samo imam problem da mi je bala na krajevima meka i kanap kojim je vezana spada prilikom utovara i istovara iste
Znači zadnjih nekih 10 cm pri kraju u obimu i isto toliko u levom i desnom kraju posmatrajući balu vodoravno. Po sredini bala je ekstra nabijena i kanap je baš zategnut, ali na krajevima je labav. Da li treba nešto da dotegnem, popustim. Odgledao sam sve moguće klipove na YT, ali nisam našao rešenje. Unapred hvala.

Nije dovoljno samo ici levo desno po malo a na kraju opet ispada da guras u sredinu samo malo levo desno. Slobodno teraj skroz na kraju pick up-a celu balu. Sredina se uvek nabije dobro a samo ovako krajevi budu ok. A to da ne spada kanap mozes regulisati na kutiji za komande tamo ima opcija da vise vezuje krajeve ili manje. Ako pocne da vezuje od samog kraja bale onda to spada 100%. Nasteluj da ostavi prazno bar 10cm na krajevima da nema kanapa.

Nije dovoljno samo ici levo desno po malo a na kraju opet ispada da guras u sredinu samo malo levo desno. Slobodno teraj skroz na kraju pick up-a celu balu. Sredina se uvek nabije dobro a samo ovako krajevi budu ok. A to da ne spada kanap mozes regulisati na kutiji za komande tamo ima opcija da vise vezuje krajeve ili manje. Ako pocne da vezuje od samog kraja bale onda to spada 100%. Nasteluj da ostavi prazno bar 10cm na krajevima da nema kanapa.
Imam napred ona kao dva sunca ili skupljača koja služe ako je zgrabljeni red mnogo širok da skuplja masu i da je pick up lakše pokupi, tj da ne ostaje masa sa strana nepokupljena po livadi. Ne znam da oni možda ne daju da masa ide od kraja do kraja pick upa.

Moguce,nisam ih nikada imao ali znam na sta mislis. Kod mene je sirok pick-up i ima one spirale sa strana one guraju u krajeve i to bude ok.Na malom pick-upu moras non stop ici krajevima a sredinu punis samo dok prelazis sa levog na desni kraj i obrnuto.

Kod mene nece lepo mreza da se razvuce, neka bala izgleda dosta lepo, rasiri se mreza skoro skroz ali vise je ovakvih pa cak i jos gore bude.
Ne kapiram da li je do prese ili do mreze.
Mreza je 123cm, sad sam uzeo 125 da probam ali nije neka razlika pa ne verujem da ce se popraviti nesto.
332aa564186d32a82043ff99503b414c.jpg

Nazad
Vrh