Rolo balirka.

Treba obići sve prodavce, cene se dosta razlikuju od mesta do mesta.

Krematore, brdo a jos nastelovana bila do kraja da steze...

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока
Dobro to ide onda, 558 oseti malo rp12 u brdu kada zavrsava balu.... ja sam moju probao sa 533 to je bila komedija, hteo dusu da ispusti, ukljucis na ravnom da vrti stegnute kaiseve na prazno, ubacim u rikverc da manevrisem on ne moze da se krece i da primi jos gas, vezao dve bale za probu , 2. spora i polako... posle zamene motora to je bio preporod, da kazem igra se sa njom... na prvu sam mislio manju da uzmem zbog traktora, hestton 5630, ali nju gazda cenio-nije hteo da spusti ispod 3200, a ova bila za 2900 i u boljem stanju, ma reko boli me, idem da je zakacim i doteram, pa kako bude, menja se motor ako ne moze.

@MONTOYA ja znam ali ne vredi, covek menja presu jer je tesko nosi Rakovica

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

@pocerina To je top, ta može da mota slamu u svim uslovima bez problema.
Ja sam sa onom mojom carraro balirao slamu po najvećem suncu na 35 stepeni, od podne do popodne bez i jednog problema,dok je naš drugar ćala sa galignani koja je kombinacija valjak letva-lanac baš imao problema sa započinjanjem bale...e sad ti kažeš obrnuto,pa sam zbunjen..
Ja nisam nešto iskusan u baliranju slame,radio sam samo dve sezone ,oko 200 bala,drugaru dok on nije kupio svoju koja je isto letva lanac,da li mascar ili machio bem li ga...isto radi perfektno u svim uslovima...

Moja nema problem sa započinjanjem bale već je problem kod vezivanja.Kada je uprženo mnogo utrinji slamu, zapuši kanal za mrežicu i možeš da se slikaš, čišćenje ne pomaže ništa jer naredna bala opet zablindira prolaz i ćao.Noću nema nikakvih problema, ide super kao lucerka, seno i kukuruzovina po danu.
E sad ne znam da li bi pomogla sporija vožnja jer je baš peglam, pogotovo kada sam skontao i naučio kako šta ide.

Po nekoj logici sporija voznja bi napravila jos gore.Obrce balu vise puta u prazno i sve je vise kruni. Tako sam ja imao problem sa fiatagri 5650,kada ides sporije sve isecka slamu i baci na vezac koji onda ne moze da se pomeri i onda najebotis bala napolje razmotavaj pa opet. Kada se tera brzo ne stigne mnogo da je okruni pa veze nekako.

Moja je isto kombinacija letva-lanac i valjci. Ima 3 valjka i radi sa suvom slamom bez problema... nema problema sa vezivanjem jer mrežicu ubacuje odnapred ... e sad, mana tog sistema je da kad radiš po jakom vetru hoće da izduva mrežicu dok je bala ne uhvati pa bude problema ... u svim ostalim uslovima radi savršeno...

Sent from my motorola edge 20 using Tapatalk

Zaboravih malopre da dodam da je jd 540s prosle godine radio sa slamom direktno iza kombajna i nije imalo nikakvih problema za divno cudo.

Zaboravih malopre da dodam da je jd 540s prosle godine radio sa slamom direktno iza kombajna i nije imalo nikakvih problema za divno cudo.
Radio sam slamu preko dana, sto se kaze na 40c, stajala je malo, jedini problem je sto je bala slabo zbijena... i hoce, a to hoce i druge prese, sitna izgorela slama, tanki otkosi i onda krene malo zamota i samo "povraca" sa gornje strane iz komore...

Opet ja dosadjujem,pocecu ko Miladin u temi o plugovima i na kraju cu da uzmem neku konzervu. :haha:
https://www.polovniautomobili.com/prikljucne-masine/21334477/pottinger-rolloprofi-3150?

Ova je bas novije generacije i izgleda ekstra ocuvano.Nema nikakav defekt. Pola valjak pola letva lanac.Prva "mana" je sto nigde do sada nisam vidjao pottinger balirke ne znam kako su se pokazale,druga je sto je bala opet 150x120 a treca sto vezuje samo na 2 kanapa.
Dobra stvar je sto moze da putuje na 4000 i kusur evropejaca.
Ima li neko iskustava sa pottinger balirkama?

Po meni te bale 150x120 i vezane kanapom nisu ni za šupu (jer se teško slažu) a ni za napolje (jer su jelte, vezane kanapom). Ja bih tražio dalje da sam na tvom mestu.

Sent from my motorola edge 20 using Tapatalk

Moja nema problem sa započinjanjem bale već je problem kod vezivanja.Kada je uprženo mnogo utrinji slamu, zapuši kanal za mrežicu i možeš da se slikaš, čišćenje ne pomaže ništa jer naredna bala opet zablindira prolaz i ćao.Noću nema nikakvih problema, ide super kao lucerka, seno i kukuruzovina po danu.
E sad ne znam da li bi pomogla sporija vožnja jer je baš peglam, pogotovo kada sam skontao i naučio kako šta ide.
Ti si imao velger rp 12...dotjero mi čovjek iz francuske balirku u ekstra stanju..al...da je pustimo u rad ona ne pokreće vile...spao lanac...nabacimo lanac.par krugova ponovo veliki lanac spadne sa istog lančanika....donji dupli lančanik koji goni valjak i vile na pik apu....mrdnemo lančanik a on se klati u svim pravcima...dal je sjebata osovina...popravak o njegovom trošku al se bojim da mi nešto ne skarabudži

Jedno pitanje...nekom će bit glupo.al ....moj 577 ima pomoćne cilindre hidraulike i automatsku kuku...balirku nemogu zakačiti na kuku...em bi bila preblizu traktoru.em je oko od balirke uže i nemože naići na kuku...de neke ideje Il slike da to odradim

Nazad
Vrh