Rolo balirka.

Drugari,da li je neko imao iskustvo sa zamenom lanaca sistem letva lanac,na presi krone? I ako neko ima bar neko iskustvo voleo bih da mi kaze,kako naj lakše zameniti oštećene lance.

Послато са SM-G986B помоћу Тапатока

Ako skidaš komplet lance i letve vrtiš dok ti spojnica ne dođe na pogodno mesto da je rastaviš i kad rastaviš svučeš rukama. Vraćanje je zajebanije mi smo tako radili što smo komoru otvorili do nivoa na kojem lanci još mogu da se okreću tj da prolaze kod zgloba gde se komora otvara, digli jedan kraj lanca i nabacili na tako otvorenu presu sve dok sami padaju do pogonske osovine, tu je bitno dobro nazubčiti i onda kreće sex treba ceo lanac provući kroz unutrašnji deo komore što znači treba ga gore vući, tu kako se snađeš, mi smo oba kraja vezali za drugi traktor i vukli sa njim. i kad je na kraju sve gore španerima uhvatiš predzadnje letve sa oba kraja i stežeš dok se ne približe da staviš spojnice. Sve je ovo iskustvo sa Ursus presom koja ima na svakoj letvi s oba kraja po ležaj kao na krone kr 125 pa je malo lakše zbog kotrljanja ležajeva, kontam da je kod većih krone zajebanije jer nema ležajeva na letvama.

Послато са 2201117TY помоћу Тапатока

Jeste ali ja nisam menjao nego ispravljao letve

Ja sam to zamislio drugačije,7200din metar lanca. Imam na par mesta pukla rolna. Samo me zanima drug da mi objasni sa ursus presom što ima,kako je uspeo da ih popusti one dole opruge su nategnute Samo tako,one zatežu lanac. Moram da pokušam spanerima da zategnem za letve i da tu menjam lanac. Sve je to tako teško. Valjda cu se izboriti.

Popustiš kontra maticu (na slici, m30 kod mene) ispod opruge a na gornji kraj staviš maticu sa kontrom, dobro zategneš uhvatiš račnom dok ovaj pridržavaš vilastim ključem i onda drndaš račnu zavisno da li opuštaš ili zatežeš lance
fb858e38d9367a33f85d6542813711e3.jpg

Popustiš kontra maticu (na slici, m30 kod mene) ispod opruge a na gornji kraj staviš maticu sa kontrom, dobro zategneš uhvatiš račnom dok ovaj pridržavaš vilastim ključem i onda drndaš račnu zavisno da li opuštaš ili zatežeš lance
fb858e38d9367a33f85d6542813711e3.jpg

Ma ja to je to slično je kod mene nije baš 100% isto. Hvala

Potrebna pomoc jel ima neko katalog rolo balirke IMT [hekson]ili nesto slicno.Sad je kupio pa treba zameniti neki kais ali nema ni kais stari ni oznake.Hvala

Zato je i gledam,zbog te zanimvljive cene. 120x120 u toj opremi su znatno skuplje a ja radim za sebe tako da me manje vise ne interesuje kakva je bala jel se sve radi masinski.Nisam imao susret sa 150 do sada,vec samo sa 180 one su stvarno prevelike.Ove pak mislim da nece praviti veliki problem za manipulaciju. Ne znam ni sam,nisam pametan.

Fiksna velika komora, velika a bala, a u sredini meka, malo teza od 120x120, a puno veca po gabaritima, nema smisla... varijabilna komora , cela bala tvrda puno mase u njoj, mozes da pravis balu kakvu ti odgovara, samo je pitanje terena, odnosno nagnutosti, jer je velika varijabilna sa kaisevima solidno visoka, ja imam jd 540, bogme prosao sam po dobrim stranama, samo treba paziljvo i polako da se vozi po stranama, da je ne baci neki pegib..ona je siroka negde 2.35-2.4m, sira za 20cm od rp12 recimo, ali je i visa za 30cm minimum rekao bih.

Nazad
Vrh