Rolo balirka.

Ja sam imao slaas 44 sa mrezicom, kad sam je kupio probao sam kako vezuje kanapom, opalio 5-6 bala i to je bilo to. Sad imam krone 130s na njoj kanap nisam ni probao. Vezivanje na mrezicu ide duplo brze.... Prit utovaru mora mnogo manje da se pazi jer kad negde zakacis kanapom hoce da spadne... Meni je brzina poprilicno bitna posto imam 50ha lucerke plus livada i slama...

Za svoje potrebe, ali se kad je godina dobra pojave viskovi koje prodam.Bolja mi je matematika to nego bilo koja druga kultura. Prodam detelinu i kupim kukuruza koliko mi treba...

Nategli smo da bude... Nikla je top, mogao sam i smanjiti normu setve... Moras doci na onu veceru sto sam obecao ako nikne dobro...

Posto sam vidio na dosta njiva da ostavljaju rolo bale na njivi koje su samo umotane u mrezicu, jel ta mrezica ima nesto na sebi nepropusno? Posto imam neku presu u ponudi, a ima samo vezanje spagom, jel mogu i sa spagom tako da stoje na njivi? Ovo pitam iz razloga sto bi radio takve bale usluzno, a svoje motam u foliju..

Mrežica je neprikosnovena.Ako bale stoje napolju nisu baš nepromočive, spoljni sloj od nekoliko cm propadne ali unutra ostaje nedirnuto.To važi sa seno i slamu, kukuruzovina propadne sva.

Nazad
Vrh