Rolo balirka.

Ne moram ima roto cut, lepo se vidi 10-15 cm smaknuta mrežica u stranu i to bude golo i čupavo.Tamo gde je mrežica išla kako treba bale su kao gletovane.

Ne moram ima roto cut, lepo se vidi 10-15 cm smaknuta mrežica u stranu i to bude golo i čupavo.Tamo gde je mrežica išla kako treba bale su kao gletovane.
Juce mi se covek zalio da mu vetar gura mrezicu i ne uhvati na ceo valjak. A na ovom tvom snimku se cuje da duva. Pokazao mi jednu balu ono je pola bale umotano samo. A kod nas bas zna da duva.

To je rešeno, ima zaštitu od vetra u vidu zavese, valjak je bio prljav i dok ga nisam očistio mrežica je bežala u stranu.

Ja juce namestao krone kr130, nije htela mrezicu da veze, ubio sam se, morao sam vise nego Tesla da izmisljam neke delove. A presu mu prodali bez mehanizma za kanap (n)

Da li je neko skidao valjke na clas rolant 46? Izgleda da mi je pukla osovina na gornjem valjku ( onom sto je odma ispod kanapa) pa ne znam da li sam da se upustam u popravku.

Pa uz naziv modela i frazu "upper roller" izađu neki rezultati na You tube, pa malo pogledaj.

Sad je prvo pitanje koliko si vešt i spreman. I može da se pokaže da treba nešto od alata što nemaju baš svi u radionicama.

Imam istu takvu, teoretski može traktor od 70-80 ks a praktično bar 100 ks jer se baš oseti kada završava balu plus presa je dosta brza u radu pa nema smisla daviti je slabim traktorom.

Moram uzeti neku sa mrezicom za sl sezonu ova sa 2 kanapa vezuje citavu vecnost,terao bi je sa kinezom 75ks pa zato pitam.Ne mogu sa jd-om da se okrecem po malim parcelama bolje me ubij.

Secka trazi snagu, balu moze motati skoro svaki traktor.
Ja radim na srednju sabijenost i vucem je sa traktorom 50ks.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Kakve su to kombinacije, ja sam išao u Jalovik po motalicu kod zeta od ovog iz Krnula. 😂
Obrati pažnju na širinu rolne od mrežice, sanduk na presi je jako tesan i ako je rolna šira od 123 cm zaglavi se i neće motor da je vuče, rešenje je sečenje krajeva i suženje rolne.To zna da zeza baš onako da popi.diš.

Nazad
Vrh