Rolo balirka.

Kod mehanickog zakljucavanja komore kolko bi trebao biti zazor kod te kanze vidim ima tamo tankih limova za podesavanje. problem je u tome sto mi drma celu komoru dok ne napravi balu na 80 cm posle stegne tamo kod kanze i onda dalje radi lepo.Inace presa je jon dir 590. Sada kada zatvorim komoru skoro prst mogu da stavim tu.

Kod mehanickog zakljucavanja komore kolko bi trebao biti zazor kod te kanze vidim ima tamo tankih limova za podesavanje. problem je u tome sto mi drma celu komoru dok ne napravi balu na 80 cm posle stegne tamo kod kanze i onda dalje radi lepo.Inace presa je jon dir 590. Sada kada zatvorim komoru skoro prst mogu da stavim tu.
Navari nesto pa probaj,ako nevalja otseci,nije to kvantna fizika

Sent from my moto e(7) plus using Tapatalk

I kod nas je 50 dinara po bali .... Ne radim usluzno ali kad bi radio ne bi balirao ispod 700( bala 130 vezana mrezicom maksimalno stegnuta).
@Matić lucerku mozes slobodno vezivati na jedan i po krug nece se ni jedna bala otvoriti ja sam vezivao mnogo takvih bala bez problema. Na slami mora vise mrezice . Sad mi je na malo vise od dva kruga nastelovano i tako radim sve...

Pozdrav ljudi
Imam problem sa odsecanjem kanapa na presi galignnani 2200l
Nece da dovede kanap do nozica
Nekada fali milimetar nekada 10 milimetara
A desi se i da ga odsece ali retko
To se desava samo na levom nozicu gledano sa traktora
Desna strana radi bez problema
Leva kao da kasni malo i stane kanap ispred noza a desna strana vec odsecena
Tako da moze da mota levu stranu dokle god ima kanapa ako se ne iskljuci kardan
U cemu je problem ako neko moze da mi pomogne
5e15a758c714e164ca1ccf654fa0e858.jpg

Poslato sa JNY-LX1 pomoću Tapatoka

Da li je nožić sa leve strani dobro učvršćen, da nije na neki način labav.

Da li je taj levi nožić radio pre normalno pa je počeo nedavno da zeza ili je počeo da zeza odmah nakon montiranja.

Pogledaj dal granicnik koji odredjuje dokle ide kanap nije mnogo pomeren u stranu pa ne moze da dodje do noza...
Drugo...predpostavljam da lanac vodi vezac...mozda je labav ...to hoce kod welgera da zeza

Da li je nožić sa leve strani dobro učvršćen, da nije na neki način labav.

Da li je taj levi nožić radio pre normalno pa je počeo nedavno da zeza ili je počeo da zeza odmah nakon montiranja.
Pricvrscen je odlicno
Pre je radio normalno
Bez greske
Sada mozda svaku deseti put uspe da presece kanap
Onaj mehanizam ga ne dovodi dovoljno blizu nozica stane ispred njega
Mehanizam se pokrece preko nekog lanca koliko mogu da vidim
Lanac je zategnut ne preskace

Ne bih znao sta je problem,ali neko primitivno resenje dok se ne nadje problem je da stavis duzi noz i da ga zakrivis malo na gore.

Pozdrav kolege,da li je ko menjao lanac na sistemu letva lanac? Ili prestavljao sa novim člankom kakva je procedura deluje mi da je mnogo teško? Inace presa krone 125..

Послато са SM-G986B помоћу Тапатока

Pozdrav kolege,da li je ko menjao lanac na sistemu letva lanac? Ili prestavljao sa novim člankom kakva je procedura deluje mi da je mnogo teško? Inace presa krone 125..

Послато са SM-G986B помоћу Тапатока
Nikakav problem, gledao sam na yt neki rumun menjao sve zivo pa i lance. Po meni prosto ko pasulj. Javi mi se na fb Dejan Davidovic pa cu ti objasniti kako ako skidas i vracas.

Jedan snimak iz slame, provalio sam foru sa vezivanjem, bala bude odrađena za par sekundi, zezala me prljavština na valjku, svlačila mrežicu u stranu pa neka bala bude čupava na krajevima i gadna na oko, uspeo sam par puta da prepunim komoru i zagušim presu.Ne znam kako bi se ponašala tokom rose pa ću probati da baliram uveče jer nisam još završio slamu.

Ima li neko neko resenje?

Pogledaj one zatezace kanapa, one skroz desno gore, kanap treba da bude zategnut da bi ovi plasticni remenici crni okretali. Desavalo mi se na nekim presama da to pravi problem i ona vodjica kanapa ne ide levo desno. Sve ispravno skoro novo i nece da pomera kanap i da ga navede na noz. Meni licno skoro napravio kanap kanal u limu i nije mogao da se zategne i odjednom stalo.

Nazad
Vrh