Rolo balirka.

2,5 kruga mrežice e sad obrtaji su na 540 a nisam probao na 1000, možda bi trebalo.Koliko preporučuješ?
To bi trebalo da veze za par sekundi ali tebi se sporo okrece bala u komori i vezivanje nema veze sa rdjom
Kad bala uhvati mrezicu vezivanje se iskljuci a mrezu vuce bala brzinom kojom se okrece i mehanicki aktivira noz za otsecanje
Rdja je problem kad nece da pokrene mrezicu da je uhvati bala
540 na kardanu ili 540 nastelovano a na manjem gasu?

Sent from my moto e(7) plus using Tapatalk

Radi se o tome da sporo pokreće mrežicu, vidi se da koči i peruta a kada je bala uhvati sve je gotovo dok trepneš, imam utisak da će rolna izleteti napolje koliko se brzo vrti.Mrežica se ubaci u kutiju i preko nje prebaci zatezač, dole mora da bude usijano da klizi k'o mače niz oluk a kod mene je to dosta zarđalo i pravi problem, šmirgla je rešila problem do neke mere ali nije još kako treba.540 obrtaja na 1700 motora, ne smanjujem gas dok vezuje.

Jasno mi je sve, radio sam bez njega neko vreme pa sam sada počeo sa njim jer ide dosta lakše a kada uradim još koju desetinu bala biće to kako treba.Nemam mnogo iskustva a najbolje se uči na sopstvenim greškama, pitam šta ne znam i gas.

Vise kod mene,prskam na 1600 obrtaja 2 brza,13km/h(mada laze ide 12km po navigaciji) i pokazuje 570 kardana.Ali dobro to je to.

Malo zurke na 40°c
0638ae4c4516ea384887f1bb3ebdd97f.jpg
76647c9bc1b2c7fa5a56e0e4d53fa23c.jpg

Posle dosta ozbiljnih tema,na redu je jedan video o radu koji je mene opustio, tako da se nadam da će ovaj video vas opustiti i nasmejati. Da mnogo ne dužim, sedeo sam kod kuće iznerviran ovom sušom i dešavanjima oko poljoprivrede i iznenada dobijem idiotsku ideju da bez ikakve mehanizacije, potpuno ručno utovarim rolo bale lucerke. Kako je sve izgledalo, pogledajte u videu. Mehanizacija nije korišćena, samo jedna konjska snaga...Hahaha

5400
Ja je nasao na polovnim automobilima...

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Nazad
Vrh