Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ona druga, slabija loza uopšte ne daje znake života, već kreće pupoljak iz korena... tu ćemo kanda morati sve jovo nanovo....
Stavio sam jesenas nekoliko reznica u kantu sa peskom u podrum da se ožile i sad vidim da teraju pupoljci na većini grenčica e sad neznam dokle to treba da stoji u pesku?. Dali može tako u pesku da se ožili i preživi?
Malo sam omašio temu ali samo pitam pošto nisam našao odgovarajuću temu za ovo pitanje
Odsećen prošlogodišnji lastar, ako se pravilno zasadi, može da se ožili i bude kasnije čokot. Međutim, praksa je pokazala da takav čokot ne može dugo izdržati, najduži vek upamćen je 10-ak godina
zupa 100 izvini moram da budem opet antiprotivan,lastare u nasem kraju koriste odavno /u glavnom u okucnici/ nisam cuo da zive samo desetak godina.Moja u dvoristi uma oko 18g. i lepo radja.Problem kod ovog rasada je sto mu je korenov sistem slabiji i samim tim manji prinos,koren nije otporan na filokseru pa zbog tog zive mnogo krace.Tehnika sadnje proslogodisnjih lastara /reznica / je potpuno drugacija od kalema pa im je i procenat primanja manji,posebno ako se to ne odradi maximalno kvalitetno.Vreme do prvog roda je produzeno za 1g. zbog uziljenja u odnosu na kaleme.Sobzirom da sam lozni kalem nije skup i otplati se vec sledece godine onda nema potrebe toliko se muciti oko rasada reznica.
Jos jednom izvini nisam imao nameru da potcenjujem tvoje znanje koje inace mnogo cenim.pozdrav
---------- Poruka napisana 07-05-12 u 12:51 ---------- Prethodna poruka je 06-05-12 at 08:56 ----------
Oktopod to su,,cvetici,, ili cvasti kako ih jos zovu,za sada su mali i nisu otvoreni,rastu do 2/3 velicine buduceg grozda i tad se cvetici otvaraju i nastaje grozdov cvet.