Peet
Član
Za ostvarivanje sredstava od Pokrajne mora biti poljoprivredni penzioner koji je dao zemlju u zakup!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Definitivno morate druze malo vise citati, sto se tice ove teme. Ovo sam Vam nedavo objasnijo, i to nedavno. Najvaznije je da zakupodavac ima vise od 65 god. i ne mora biti poljo. penzioner. Jedina promena sto od ove god. mora imati i aktivno gazdinstvo.Za ostvarivanje sredstava od Pokrajne mora biti poljoprivredni penzioner koji je dao zemlju u zakup!
Nije aktivanvno gazdinstvo bilo uslov do ove godine. Zvao sam pokr. fond, i lepo mi covek rece-OVE GODINE PRVI PUT TO UVODE. Kako je moglo biti aktivno kada je stric dao celokupnu povrsinu zemlje meni? Ove godine sam mu nasao nekakvo parce zemlje (3ara) pa sam ga registrovao kao vocara. Nena iz trezora (poznajes je) meni je trvrdila da ne mora biti aktivno, dok se i sama nije uverila. Stric je dobio i pismenim putem obavestenje. Tako da o tome ne treba da ima vise rasprave.Aktivno gazdinstvo je bilo uslov i ranije, ali je moralo biti ne komercijalno. Ispunjavam i prikupljam papire za oba moja zakupodavca koji imaju uslov za ovaj vid pomoci.
To je ako se bavite ratarstvom. Za vocarstvo, plastenicku proizvodnju i sl. dovolja su 3 ara. A mozda i malo manje , nisam siguran.Za registraciju PG treba najmanje 0.5ha