Registracija poljoprivrednih gazdinstava

Za ostvarivanje sredstava od Pokrajne mora biti poljoprivredni penzioner koji je dao zemlju u zakup!
Definitivno morate druze malo vise citati, sto se tice ove teme. Ovo sam Vam nedavo objasnijo, i to nedavno. Najvaznije je da zakupodavac ima vise od 65 god. i ne mora biti poljo. penzioner. Jedina promena sto od ove god. mora imati i aktivno gazdinstvo.

Aktivno gazdinstvo je bilo uslov i ranije, ali je moralo biti ne komercijalno. Ispunjavam i prikupljam papire za oba moja zakupodavca koji imaju uslov za ovaj vid pomoci.

Aktivno gazdinstvo je bilo uslov i ranije, ali je moralo biti ne komercijalno. Ispunjavam i prikupljam papire za oba moja zakupodavca koji imaju uslov za ovaj vid pomoci.
Nije aktivanvno gazdinstvo bilo uslov do ove godine. Zvao sam pokr. fond, i lepo mi covek rece-OVE GODINE PRVI PUT TO UVODE. Kako je moglo biti aktivno kada je stric dao celokupnu povrsinu zemlje meni? Ove godine sam mu nasao nekakvo parce zemlje (3ara) pa sam ga registrovao kao vocara. Nena iz trezora (poznajes je) meni je trvrdila da ne mora biti aktivno, dok se i sama nije uverila. Stric je dobio i pismenim putem obavestenje. Tako da o tome ne treba da ima vise rasprave.

Ja znam da su mi za oca trazili zadnji cek od penzije kao dokaz da je poljop. penzioner koji je dao zemlju u zakup!
Ako neko moze naci proslogodisnji konkurs ili sta vec javni oglas Pokraj. Sekretarijata neka postavi link.

Kod nas je dosta njih registrovalo PG na osnovu ugovora o zakupu, a 0,5 ha je potrebno imati zemlje u vlasništvu prilikom licitiranja držane temlje.

Izvod iz pravilnika o registraciji:

У Регистар се уписује пољопривредно газдинство са најмање 0,5 хектара пољопривредног земљишта на територији Републике Србије, на коме привредно друштво, земљорадничка задруга, друго правно лице као што је установа, школа, манастир, црква и друга организација (у даљем тексту: правно лице), предузетник и пољопривредник - физичко лице, обављају пољопривредну производњу.
У Регистар се може уписати и пољопривредно газдинство са мање од 0,5 хектара пољопривредног земљишта, односно друго земљиште или грађевинска целина на коме лице из 1. става овог члана обавља сточарску, виноградарску или повртарску производњу (стакленици и пластеници), односно обавља друге облике пољопривредне производње (узгој рибе, гајење печурака, пужева, пчела и др.).

ЈАВНОСТ РАДА УПРАВЕ ЗА ТРЕЗОР
Радно време:
Радно време Управе за трезор - Централа Београд је од 8.30 до 16.30, а у филијалама и експозитурама 8.00 до 16.00 часова, од понедељка до петка.

Rtv.rs:

[h=1]Обнова регистрација газдинстава[/h]НОВИ САД - Рок за обнову регистрација пољопривредних газдинстава је до 31. марта. Из Министарства пољопривреде поручују да тек након обнове регистрације пољопривредници могу предати своје захтеве за подстицаје од 6.000 динара по хектару, и по 3.000 динара за гориво и минерално ђубриво.

Државни секретар ресорног министарства Атила Јухас, каже да је битно да пољопривредници поднесу захтев за подстицаје због тога што сама регистрација газдинства не значи и аутоматску исплату субвенција.
njiva-poljoprivreda-ozimi-usevi-oranje_660x330.jpg
Илустрација, РТВ (Јан Вало)

Он апелује да то ураде што пре како би исплата што пре почела.

Jedno pitanje. Stiglo neko obaveštenje i u njemu su mi mnoge parcele sa izmenjenom površinom (neznatno). Da li treba za obnovu da vadim ponovo te parcele, ili samo da obnovim gazdinstvo kao da je sve po starom?

Poslednja izmena:
Iz katastra je stiglo obaveštenje o tim neznatnim izmenama (zbog promene sistema preračunavanja... - ne znam tačno kako piše, nisam kod kuće), a papiri za obnovu su mi stigli po starom, sve kao i ranije.

Kada je nosilac poljo gazdinstva onaj na koga se ne vodi zemljište a vlasnik zemljašta samo član gazdinstva, prilikom unosa podataka u strukturu biljne proizvodnje pretpostavljam da se za osnov korišćenja zemljišta i dalje upisuje Vlasništvo?

Otac je vlasnik zemljišta i upisan je kod brata kao član gazdinstva. Kakva je procedura sada kada hoću i ja da registrujem gazdinstvo, njega ne mogu prijaviti kao člana gazdinstva, ima li nekih problema i različitostiu odnosu na bratovljevo gazdinstvo?

Nazad
Vrh