Registracija poljoprivrednih gazdinstava

Dukej,nemoze.Morate obojica da budete prisutni prilikom potpisivanja.I kod mene je ista situacija,i morao sam da idem za Bgd.
Savet:eek:bavezno stavite cenu zakupa,pa makar bila i 1 din.Ako stavite bez cene,overa je 2000 din u Bgd.Sa cenom do 1000,zavisi koju cifru ste stavili u ugovor.

Ja sam jedan od onih koji jos uvek nije uradio preregistraciju. Da li je neko od forumasa registrovao drzavnu zemlju ove godine? Mi jos nismo dobili ugovor od drzave a obaveze smo blagovremeno izmirili. Mozda ce moci naknadno? Ili za taj zakup nema subvencije? :sta:

techa je napisao(la):
Ja sam jedan od onih koji jos uvek nije uradio preregistraciju. Da li je neko od forumasa registrovao drzavnu zemlju ove godine? Mi jos nismo dobili ugovor od drzave a obaveze smo blagovremeno izmirili. Mozda ce moci naknadno? Ili za taj zakup nema subvencije? :sta:
Ni kod nas nema jos ugovora za zakup drz.zemlje!

Kod nas u filijali Zrenjanin mi je rečeno da državna zemlja za koju još nije stigao potpisan ugovor ima vremena do septembra da se uvede u gazdinstvo a samim tim ako bude subvencija moći će da se ostvare važno je da se do tada prijavi površina.

Peet je napisao(la):
mzupunski je napisao(la):
da li ce produziti rok za registraciju gazdinstva? ::namigivanje::
A zasto bi se produzio? :sta:
zasto da ne produze? zasto ne omoguce online registraciju, koja bi meni bila korisna jer ne stizem ovako? nisam mogao od obaveza oko doktorata do sada otici da predam papire... skola mi je ipak vaznija...sutra imam malo vremena pa cu trknuti ako uspem da odradim ::namigivanje::
Post je spojen: [time]1301483523[/time]

Da li je neko imao problema sa njivom koja ima plodouživanje?
U trezoru neće da mi registruju jednu parcelu koju sam uzeo u zakup jer u izvodu iz katastra piše da ima teret, tj plodouživanje koje ima deda koji je umro pre 30 godina (a nije izbrisan iz katastra) i baba koja je još uvek živa (mogla bi da nešto potpiše ako treba). U trezoru mi kažu da je za njih merodavan samo izvod iz katastra, da ih drugo ne interesuje....
Da li postoji neko rešenje?

zorancile je napisao(la):
Da li je neko imao problema sa njivom koja ima plodouživanje?
U trezoru neće da mi registruju jednu parcelu koju sam uzeo u zakup jer u izvodu iz katastra piše da ima teret, tj plodouživanje koje ima deda koji je umro pre 30 godina (a nije izbrisan iz katastra) i baba koja je još uvek živa (mogla bi da nešto potpiše ako treba). U trezoru mi kažu da je za njih merodavan samo izvod iz katastra, da ih drugo ne interesuje....
Da li postoji neko rešenje?
Ja imam 20 parcela sa plodouživanjem i nikad nije bio problem.
Aršini nisu izgleda svuda jednaki kao ni cene ugovora,prepisa raznih taksi ::lose::

ZRENJANINAC je napisao(la):
Postoji rešenje.Izvadiš umrlicu tog čoveka i odneseš im u trezor i nećeš imati problema.
To sam i ja nudio, ali kažu da mora da bude izbrisan iz izvoda iz katastra.
A šta sa babom? Oboje su upisani na istoj parceli kao plodouživaoci.

talianu je napisao(la):
Aršini nisu izgleda svuda jednaki kao ni cene ugovora,prepisa raznih taksi ::lose::

Baš tako, moj zakupodavac je overu svog potpisa na ugovoru o zakupu u Beogradu platio 800 din, a ja 490 din kod mene u Opštini isti taj ugovor.

Eh, moram sad da isprobam da li mogu da postujem na ovaj novi forum pa mi se ovde čini najlakše. :)

Dakle, pitao sam ranije da li je moguće overiti ugovor o zakupu ako se na overu ne pojave oba potpisnika. Odgovor je da može! Ja sam poštom poslao ugovor mom zakupodavcu u Beograd, on je tamo overio svoj potpis, potom je opet poštom vratio preostale primerke ugovora meni i ja sam onda overio moj potpis na tim ugovorima kod mene u opštini. U trezoru su prihvatili tako overene ugovore o arendi.

To su neki novi momenti.Uvek je bilo da je obavezno prisusutvo obe stranke za bilo kakvo potpisivanje.Mada je ovo Srbija,ovde sve moze.

Nije nikad bilo obavezno da su obe stranke prisutne, mogu obe na drugoj opstini da potpisu!
Naravno da je komplikovanije ali ide 100% i uvek je tako bilo!

Eh, moram sad da isprobam da li mogu da postujem na ovaj novi forum pa mi se ovde čini najlakše. :)

Dakle, pitao sam ranije da li je moguće overiti ugovor o zakupu ako se na overu ne pojave oba potpisnika. Odgovor je da može! Ja sam poštom poslao ugovor mom zakupodavcu u Beograd, on je tamo overio svoj potpis, potom je opet poštom vratio preostale primerke ugovora meni i ja sam onda overio moj potpis na tim ugovorima kod mene u opštini. U trezoru su prihvatili tako overene ugovore o arendi.

Bas tako samo moras jedan primerak vise da uradis od ugovora,jer na oba mesta zadrzavaju po jedan.
Cak mozes i u inostranstvo da saljes i da overe tamo.Imam slucaj i iz Hrvatske,i iz Nemacke.

Nazad
Vrh